Minden rezsim megtalálja a maga kiszolgálóit akik később egy könnyes “parancsra tettemmel” igyekeznek tisztára mosni magukat, de amikor a dolgok történnek nagyon is élvezik, hogy éppen ők tehetnek egy “jót” a rendszernek. Nem volt ez másként az MTVA-ban a bársonyos ostrom idején sem.


Rendőri intézkedés, vagy valami más?

Ő az,aki rendőri erőszak kilátásba helyezésével felszólította az ellenzéki képviselőket az MTVA épületének elhagyására.Ennek során a “Kunhalmi Ágnes és társai” ellen hozott jegyzői birtokháborítási határozatot jelölte meg fellépése jogalapjául.Ebben az sem zavarta,hogy nem lehetett tudni,kikre vonatkozik a határozat,kik a “társai?” Tehát olyan képviselőket is rendőri erőszakkal fenyegethetett meg hatáskörét túllépve,akik nem is voltak ügyfelek a jegyzői eljárásban,tehát a határozat rájuk nem vonatkozhatott.

Gepostet von Jakab Péter am Montag, 17. Dezember 2018

Mentelmi joggal rendelkező személyt pedig jogszerűen nem lehet egy senki jegyző birtokháborítási határozata alapján rendőri erőszakkal fenyegetni vagy eltávolítani.

Továbbá nem is volt hatásköre neki ebben a kérdésben intézkedni,mert nem volt elrendelve végrehajtási eljárás keretében karhatalom alkalmazása.Vagyis önszorgalomból,törvényes alap nélkül intézkedett,a zsarnok hatalmat szolgálva. Mert tudta,nála a fegyver és a rendőrségi törvény értelmében mindenki köteles végrehajtani az utasítását,még ha törvénytelen is.Ezt hívják hivatali visszaélésnek.

Remélem,hogy amikor Orbánt és “társait” életfogytiglani fegyházra ítélik majd, akkor ő is jelentkezik önként, és bevonul,mint “társai” a fegyházba velük együtt!


(Szerzőnk a témában járatos jogász)

Kapcsolódó

Politikai megrendelésre verték meg Varju Lászlót?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét