Kerítésen innenKiemelt hírek

Orbán stadionjai olcsóbban kapják a földgázt, mint Ön, a „megvédett”!

Orbán stadionjai olcsóbban kapják a gázt, mint Ön, a "megvédett"!

A nemzeti stadionokat is fenntartó szintén Nemzeti Sportközpontok (NSK) is olcsóbban kapja a földgázt, mint a lakosság, a Fidesz mégis indokolatlannak tart egy újabb rezsicsökkentést.Értik? – önöket védik, méghozzá az olcsóbb, feltehetően Soros-bérenc gáztól.

Ha akarja, ha nem, ők védik!

Az adatok közben azt mutatják, hogy a földgáz tőzsdei jegyzésára már a 2013-as rezsicsökkentés idején lejtmenetnek indult, a magyar lakosság viszont ebből semmit sem érezhetett a befagyasztott hatósági árak miatt.

„Az új rendszerben a fogyasztási helyek 57 százalékánál nincs áremelés”

– magyarázta 2010 novemberében a 2011. január elsejétől érvényes gázáremelést Fellegi Tamás akkori fejlesztési miniszter.

A 2010-es drágulás a választás időszakára esett, április elsejével átlagosan 10,1 százalékkal nőtt a földgáz ára. A 2011. januári emelésről már az új kormány döntött, akkortól az ár sávosan, fogyasztástól függően emelkedett, volt, akinek 9,3 százalékkal. 2012-ben újabb, átlagosan 2,4 százalékos drágulás jött, ráadásul ebben az évben vezette be a kabinet a 27 százalékos, Európában a legmagasabbnak számító áfakulcsot. Mindeközben megszűnt a szociális alapú gázártámogatás – írja a HírTV.hu.

„Magyarország, a kormány, az állam és a törvényhozás beavatkozott a piacba a fogyasztók érdekében. Mi a lakossági fogyasztók védelme érdekében a kereskedőeket, a fogyasztókat és a szállítókat, a gázfelvásárlókat és gázszállítókat próbáltuk megtörni, és próbáltuk az általuk realizált profitot maximálni hatósági ár bevezetésével. Ha megnézzük, hogy mennyi a gáz ára most és mennyi volt 2012–2013-ban, akkor látjuk a visító különbséget a fogyasztók javára”

– emelte ki csütörtöki kormányinfóján Lázár János kancelláriaminiszter.

A magyar háztartások a korábbi szinten befagyasztott árat fizetik ma is, annak ellenére hogy az ország olcsóbban jut az energiahordozóhoz.

(forrás: hírTV)

Rezsi Szilárd giga-buktája – ne védjen tovább minket az olcsó gáztól!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Heti beszámolónkban olvashatták, hogy az E-ON olcsóbban kínálja a lakosságnak a gázt és, hogy erre a gázárcsökkentés arca, Németh Szilárd miként fenyegette meg azokat, akik a váltás mellett döntenek, vagyis Önöket.

About Author

Comments (2)

  1. Orbán golyóra érett.

  2. János Selmeczi

    Hogy dögölnének már meg,

Szólj hozzá!