Orbán szerelmetes – na nem úgy!, pártalapon – nyugdíjasa

Fantasztikus dolgokra képes a vakhit! Amit a józan ész tud, arra fittyet hány a bigottság. Bizony, sokan hiszik, hogy amit a magát nemzetinek mondó kormány juttat, azt egyenesen Orbán Viktor adja. És terjesztik is az igét ezerrel.

Ahogy a hit felülírja az észt

Élenjáró példánya a teljes elkötelezettségnek Kusovszky Imréné, az Orbán elnökölte Idősek Tanácsának tagja. Nem gondoljuk, hogy hibás ő bármiben, készen és könnyen fogyaszthatóan kapta az igét a Fidesz-kommunikátoroktól. A néni csak teszi a dolgát, méghozzá remekül, hiszen meggyőződése, hogy minden szava arany.

Az M1 Fidesztől egyáltalán nem távol álló csatorna vendégeként még a műsorvezetőt is kenterbe verte Orbán-dicsőítésben.

“November 16-án különböző témákban volt megbeszélés, amikor is egyszer csak a miniszterelnök úr annyit mondott, hogy a költségvetési többletből van neki egy javaslata, amit szeretne velünk megvitatni, és ő nagyon szeretné, ha karácsony előtt kiosztana minden egyes nyugdíjasnak tízezer forintot. Hát ezen azért meglepődtünk, mert egyetlenegy kormány, egyetlenegy miniszterelnök sem jelentett be ilyent.”

Elmondta, hogy az Idősek Tanácsa – amelynek ő tagja – a kormány mellett működő véleményező és javaslattévő testület, amivel a legfőbb vezetés rendre egyeztet. Micsoda viták lehetnek ott! (szer.)

“Én úgy érzem, hogy amikor ezt a miniszterelnök úr bejelentette, mindegyikünknek az jutott az eszébe, futott hirtelen át az agyán, hogy jaj, ez a kisösszegű nyugdíjasoknak, ez nagyon nagy segítség, ez kimondottan karácsonyra, ebédre, vacsorára megoldhatja tényleg nekik a gondjukat. És nem mentünk vitába, mert lehetett volna differálni, ilyesmiket csinálni. Nem. Minden nyugdíjas. Ez egy nagyon-nagyon szuper gesztus, úgy érzem.”

Kusovszky néni azonban tovább ment és megígérte, – ő, nem Orbán, de annyira bízik a miniszterelnökben, hogy biztosra mondta – hogy a kormány utólag meg fogja emelni a nyugdíjakat az infláció arányában.

“Több lehet! Kevesebb azért nem szokott lenni. Hát azért mindenféleképpen kell nézni a reálértéket, és a kormány most már azért igazán elkötelezett a családbarát ország mellett, a családba pedig a nyugdíjasok is beletartoznak. És most felismerte, hogy a nyugdíjasoknak kell segíteni. Lépésről-lépésre kell haladni.(…) Én egy családhoz hasonlítom az államot, jött a munkateremtés, jött a CSOK-program, jött a családi pótlékemelés és végül maradtak az idősek, és most próbálnak nekünk segíteni, rajtunk van a súly.”

Az a nyugdíjas, aki nem érzi ezt a temérdek jóságot, hanem a pénztárcájának, esetleg jogérzékének, vagy a gondolat szabadságába vetett hitének bűvöletében másként gondolja, az szálljon magába, és higgyen inkább, mint gondolkozzon. Így lehet Orbán jó nyugdíjasa.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük