Orbán titokban avat kosárlabda akadémiát Pécsett – ok: a rettegés foka, vagy valami egészen más?

Valami nagy truváj lehet abban, hogy Orbán Viktor nem hajhássza a népszerűséget  és eddig sikeresen igyekeztek eltitkolni az eseményt a független sajtó elől. Csütörtökön délelőtt tíz órakor azonban Orbán Viktor felavatja a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát.

Nem nagy ügy, csak 2 milliárdnyi közpénz, mi közünk hozzá?

A Szabad Pécs írta meg azt a múlt héten, hogy már korábban lehetett tudni, hogy e héten Pécsre érkezhet az avató miatt Orbán Viktor, de a teljesen pontos dátumról és időpontról csak szerdán értesült a Szabad Pécs. A megnyitó csütörtökön délelőtt tízkor lesz. Az informális csatornán szerezett értesülés szerint  a független és az ellenzéki sajtó nem kapott meghívót az eseményre. Sőt, annyira titkolják (feltehetően szándékosan) azt, hogy erről a bevett csatornákon nem jelent meg egyelőre információ. Az átadó az MTI előzetesében és a Kormány/Miniszterelnökség elérhető, nyilvános közleményeiben sem.

Szigorúan ellenőrzött, de miért…?

Csak azokat engedik be a csarnokba, akik szerepelnek az előzőleg leadott vendéglistán, illetve a sajtó munkatársai közül is csak azokat, akiket külön értesítettek/meghívtak. Kitalálható: nagyrészt a propagandában utazók közül kerültek ki a szerencsések, amennyire tudjuk legalábbis. Nyílt sajtóregisztrációra nem volt lehetőség, vagyis a formaságokra sem adnak már. Miközben, ne feledjük: egy nagyjából 2,5 milliárd forint (100% közpénz) felhasználásával épült fel a kosárlabda akadémia, ahová mintegy hatszáz utánpótláskorú gyermek jár kosarazni.

A Miniszterelnökség hallgat.

A Miniszterelnökségből egy szót sem lehet hivatalosan kihúzni, így nincsenek válaszok például arra sem, hogy miként lehet az, hogy egy nem kevés közpénzből felemelt csarnok átadására nem küldenek ki a teljes sajtónak meghívót, hogy nincs külön nyitott regisztrációs lehetőség, hogy most kormányzati “pozitív” sajtólista alapján készülnek beengedni az újságírókat, hogy még az MTI sem adta ki, sem a Miniszterelnökség az eseményt.

Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, más néven: Rátgéber Akadémia

A szabadpecs.hu-nak sikerült telefonvégre kapni Rátgéber Lászlót, aki annyit mondott, hogy nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Orbán Viktor avatja fel a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, szerinte ez még nagyobb súlyt ad ennek a fejlesztésnek és ennek az ügynek. Ő nagyon büszke arra, hogy elkészült a létesítmény, és reméli, hogy hozzá fog járulni ahhoz, hogy Pécs ismét a magyar kosárlabda fellegvára lehessen. Azt szeretnék, ha több lenne mint egy kosárlabda iskola és egy utánpótlásképző központ. Hangsúlyozta, hogy a megnyitó ünnepségnek ők nem a szervezői, az a Nemzeti Sportközpontok, és a sajtóregisztrációt is teljesen ők intézték, az ő hatáskörükben van. Ők maguk is meghívott vendégek , de egy listát természetesen leadhattak és leadtak arról, hogy kiket szeretnének meghívni az eseményre, azok mehetnek majd be a csarnokba, akik azon szerepelnek.

Ha ez az új módi azt a célt szolgálja, hogy az Orbánnak nemtetsző médiákat egyszerűen kiszorítsák a hírversenyből, akkor kár a gőzért, ugyanis mióta feltalálták az internetet és amíg azt le nem kapcsolják az országban, addig maximum 5 percet nyerhet a mindenre elszánt kommunikációs csapat.

Ha viszont az a szándék, hogy kontrollálhatatlanul beszélhessenek ezeken az alkalmakkor össze-vissza, arra sem jó a kiötölt zseniálisnak tűnő újítás, – mármint demokráciákban új, diktatúrákban tök megszokott – mivel úgy is csak a megvuduzottakat engedik be, ők pedig már „megvannak”.

Várjuk kedves olvasóink ötleteit, hátha valaki ráhibázik a megoldásra!

(forrás: szabadpecs.hu)

Tállai útátadás közben nem szereti az okvetetlenkedő kérdéseket

Orbán: Magyarországon kultúrbéke van, kultúrharc Európában van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük