Orbán újraírta a „Stop Soros”-t, még szigorúbbá téve azt

A Financial Times című brit üzleti napilap a szerdán elfogadott Stop Soros törvénycsomaggal foglalkozó, Viktor teszt Európa számára című cikkében azt írta, Orbán Viktor bevándorláspolitikája már nem tűnik olyan „keményvonalasnak”, figyelembe véve az akadályokat, amelyeket azon migránsok elé emeltek, akik Donald Trump Amerikájába vagy Olaszországba, az új, populista koalíció kormányzása idején próbálnak bejutni.

Szándékos kihívás

Mint írták, az Európai Néppárt (EPP) állítólag arra biztatta a magyar miniszterelnököt, hogy a Stop Soros törvény feleljen meg a Velencei Bizottság elvárásainak. Orbán Viktor azonban újraírta a törvényt, még szigorúbbá téve azt, és két nappal a velencei testület véleményének közzététele előtt elfogadtatta a parlamenttel. Ez szándékos kihívásnak tűnik – jegyezte meg a cikk szerzője.

A Fidesz a keresztény Európa igazi védelmezője (?)

A hajlíthatatlan magyar miniszterelnök közelmúltban elhangzott beszédeiben megpróbálta kisajátítani a „kereszténydemokrata” jelzőt pártja számára, és kitart amellett, hogy a tömeges muzulmán migrációval szemben a Fidesz a keresztény Európa igazi védelmezője – írta a lap. Most, amikor Ausztrián és Olaszországon is migránsellenes hullám söpör végig, amely megosztja Németországot is, a magyar miniszterelnök úgy látja, pártja az, amely kijelöli az utat – tette hozzá a cikk szerzője.

(MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük