Orbán úr! Ez annyira gáz! A Korányiból már csütörtökön jelezték, hogy probléma van, erre Ön…..

Emlékeznek a pénteki cikisre sikerült Orbán-kisfilmre, ami a Korányi kórházban forgott azt bizonyítandó, hogy Orbán miniszterelnök hajnalok hajnalán érdeklődött az ügyeletes dokinál, mi a helyzet náluk lélegeztetőgép és személyzet fronton?

Átvezénylik a dolgozókat a Korányi Intézetbe. A kormányfő szerint ott nincs létszámhiány.

Látta? Nem Nézze meg…

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158603208136093

Aztán eljött a szombat és….

„Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kérelmére a népegészségügyi feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala – egészségügyi válsághelyzeti ellátás biztosítása érdekében – kirendelés szükségességéről döntött”

– olvasható a Népszava birtokába került, csütörtöki keltezésű kormányhivatali határozatban. A dokumentumból kiderül, hogy a kórház már szeptember 14-én, hétfőn azt írta:

„A járványügyi feladatok maradéktalan ellátásához az ágyszámkapacitás adott, a humán erőforrás saját erőből nem biztosított.”

Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli a Kossuth rádióban:

„a baloldali sajtóban elterjedt az a hír, hogy nincs elég ágy, meg kapacitás a Korányiban, és gondoltam, hogy akkor így hajnalban kimegyek, úgyhogy hatkor már ott voltam.”

Közlése szerint azt tapasztalta, hogy

„természetesen van elegendő hely, van elegendő lélegeztetőkészülék, és most még van elegendő ember is.”

Ennek némileg ellentmondott a látogatásról készült videó

amin az Orbánnak nyilatkozó orvos elmondta, hogy lélegeztetőgép ugyan van, de az azt kezelő technikusokból nincs elég. Igaz, itt a miniszterelnök közbevágott és elterelte a szót.

E mellett a lap birtokában van a Nemzeti Népegészségügyi Központ szeptember 14-ei határozata is, ami alapján szerdán elsőként írta meg:

„A Dél-pesti Centrumkórháznak (egykori Szent László) és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek már nincsen szabad lélegeztetőkapacitása.”

fotó: Népszava

hideg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük