Kerítésen túl

Orbán Viktor: A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!

Texas

A Fidesz pártelnöke nagy örömmel fogadta el a CPAC és Donald Trump meghívását Amerikába, ahol először a milliárdos üzletember szerény bedminsteri hajlékában vendégeskedett, majd felszólalt a dallasi konferencia amolyan nulladik napján.

Ezt a stand up comedy-sek önmaguk közt csak “felszopásnak” nevezik

Ez volt Orbán szerepe a CPAC-on, ahol a nagy bálvány Donald Trump csak szombaton szólal fel, míg a magyar miniszterelnök már visszatért a Karmelita kolostorba.

Az elhangzott beszédet a magyar közszolgálatinak csúfolt M1 olyannyira fontosnak gondolta, hogy csütörtök este élőben közvetítette Texasból, majd a felvételt befűzték egy loopba és újra, mújra levetítik a nem tudjuk kiknek…

Ez a hakni amúgy nem ért el egy átlahos orbáni ünnepi, mondjuk március 15-i beszéd színvonalát sem, ám mégis mindenki ezzel foglalkozik.

“Fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillag államában. Ha nem tévedek, a magányos csillag állam azt jelenti, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen a táján. Ha ez igaz – és ahogy körülnézek, nyilvánvaló –, akkor van bennünk valami közös, még akkor is, ha Magyarország ötezer mérföldre van Dallastól. Hazám, Magyarország Európa magányos csillag állama. A legfőbb különbség hazáink között, hogy sajnos a Ewing olajvállalat nem fizet társasági adót Budapesten.”

Erős belépő. Maradjunk annyiban a Ewing olajvállalat Texasban sem fizet adót, mert csak egy kitalált társaság. A “Lone Starról” pedig csak annyit, hogy Texas eredetileg Mexikó része volt, de a XIX. század elején elszakadt a közép-amerikai államtól. Sam Houston tábornok sikerrel vívta meg a “függetlenségi háborút” Santa Anna ellen. Bár a texasiak kinyilvánított óhaja volt az USA-hoz való csatlakozás, előbb független állam lett Texas, az országnak még Londonban is volt nagykövetsége.

Texas 1861. február 1-jén kiszakadt az Egyesült Államokból, és az év március 1-jén a Konföderáció ideiglenes kormánya tagállamként ismerte el. A polgárháború utolsó csatája Texas földjén zajlott, 1865. május 12–13-án. Az állam majd két hónapnyi anarchiába süllyedt, míg teljesen Gordon Granger tábornok fennhatósága alá nem került. A konföderációs sereg széthullott, az állami tulajdon pedig gyakran magánkézbe került. A rabszolgákat felszabadító 1863. január 1-jén kelt elnöki rendeletet Texasban csak 1865. június 19-én hirdették ki, Galvestonban. 1870. március 30-án, noha nem felelt meg minden követelménynek, Texast újra felvették az Amerikai Egyesült Államok sorába.

Texas
Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: Ami engem illet, tudniuk kell, hogy jómagam egy régi vágású szabadságharcos vagyok

“Ezenkívül én vagyok a leghosszabb ideje hivatalban levő miniszterelnök Európában, az egyetlen migrációellenes politikai vezető kontinensünkön, ötgyerekes édesapa és ötunokás nagypapa. Egy olyan ország vezetője vagyok, amely nap mint nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll. Sok dolog van, melyről egy közép-európai, antikommunista, kommunista uralomban nevelkedett, régi vágású szabadságharcos álmodni sem mert volna.”

Meghívásommal sok embert sikerült összezavarniuk. Például a baloldali médiát

“Már látom is a holnapi szalagcímeket: „Szélsőjobboldali európai rasszista és antiszemita erős ember, Putyin trójai lova tartott beszédet a konzervatív konferencián.” De nem akarok nekik ötleteket adni. Ők mindenkinél jobban tudják, hogyan kell hamis híreket gyártani. Ehelyett elmondom Önöknek az igazat: Magyarországon zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát ezzel vádolni bennünket nem egyéb, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták. Ők az ipari méretű „Fake News Társaság.”

Az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország Alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket

“Értik? A szabad világ vezető hatalma arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés alapján. Ez több mint bizarr! Ez meglepett bennünket, és nagyon fájt. De sikeresen ellenálltunk ennek a próbálkozásnak. Azóta nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvencei.”

A kommunistákat nehéz legyőzni. Feltámadtak hamvaikból, összefogtak a liberálisokkal, visszatértek világszerte, és most erősebbek, mint valaha

“Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, csak kérdezzenek meg bennünket, magyarokat. Mi mindkettővel harcoltunk már, és elmondhatom Önöknek, hogy igenis ugyanazok. Tehát újra le kellett őket győznünk. És 2010 óta folyamatosan nyerünk, nyerünk és nyerünk. Legutóbb Donald Trump támogatásával, amiért nagyon hálásak vagyunk. Annyi győzelmet arattunk, hogy az ember csak vakarja a fejét. Tudják, a győzelem napi rutinná vált számunkra.”

Az igazat mondjuk, és mindig kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket

“Az ember nem nyerhet félszívvel. Az ember vagy mindent belead, és nyer, vagy a biztonságot választja, és veszít. Ezért az első és legfontosabb, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításainkban. Segítenek bennünket abban, hogy eldöntsük, mely cselekedetek helyesek, és mely cselekedetek helytelenek. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy bennünket, embereket Isten a saját képmására teremtett. Ezért elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzunk, úgymint a migráció, a gender és a civilizációk összecsapása. Ne aggódjanak, egy keresztény politikus nem lehet rasszista.”

Texas
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ne féljenek kimondani ellenségeik nevét

“Lehet óvatoskodni, de ők sosem lesznek irgalmasak. Vegyük például George Sorost, ahogy őt itt hívják. Magyarországon mi csak „Gyuri bácsinak” hívjuk őt. A leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar a világon! Csak figyelmeztetni szeretném Önöket: legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal! Én jól ismerem Soros Györgyöt. Ő az ellenfelem. Ő semmiben nem hisz, amit mi képviselünk. És egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Arra használja ezt a hadsereget, hogy az akaratát rákényszerítse ellenfeleire, mint például ránk, magyarokra. Azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a XX. század borzalmaihoz. De ennek épp az ellenkezője igaz. Az értékeink mentenek meg bennünket attól, hogy újra elkövessük a történelem hibáit.”

A 2015-ös nagy migrációs válság idején 400 ezer illegális migráns érkezett határainkhoz

“Ez majdnem háromszor annyi ember, mint amennyit Dzsingisz kán hadserege számlált, amikor lerohanta Európát. Miután megépítettük a falat, sikerült nullára csökkentenünk az illegális migrációt. Ebben az évben már 160 ezer illegális határátlépési kísérlet történt. 160 ezer illegális határátlépési kísérlet! Mi a magyar határon elfogunk minden egyes illegális határátlépőt, és visszakísérjük őket a határ másik oldalára.”

Ezért ez nem semmi csúsztatás annak fényében, hogy a rendőrség naponta több tucat illegális bevándorlót fog el az ország belsejében. Sőt, az osztrák kancellár Orbán Viktor jelenlétében mondta el, hogy az év első öt hónapjában Ausztriában 31 ezren adtak be kérvényt menekült státuszért. Na, ők hogyan jutottak el nyugati szomszédunkhoz?

Orbán Viktor: a kormányzatom megalkuvások nélkül őrzi a jogrend biztonságát

“Úgy döntöttük tehát, hogy nem több nemre, hanem több határvadászra van szükségünk. Kevesebb drag queen, több Chuck Norris. Hisszük, hogy nincs szabadság rend nélkül. Ha nincs rend, akkor káosz van. Magyarországon a rendvédelmi szervek nem az emberek ellenségei. Ők a szabadság őrei. Ezért a jognak nem a bűnözőket kell védenie, hanem az áldozatokat és azokat, akik védelmezik a törvényeinket. A rendőrségnek megbecsülést kell élveznie.”

A világon számos nagy nemzet van, de egyiküknek sincs olyan nagy hatalma és befolyása, mint az Egyesült Államoknak

“Így vagy úgy, a világ Önöktől várja a választ a jövőre vonatkozóan. És a Nyugat jövője súlyos kétségekkel teli. Hosszú ideje nem tapasztaltunk olyan súlyos válságot, mint a jelenlegi. A XX. század ideológiai háborúi – a náci Németország és a Szovjetunió totalitárius hatalmai ellen vívott harcok – iszonyatosak voltak, de a demokratikus Nyugat összefogott, és mindkettőt legyőzte. Most a Nyugat önmagával harcol. Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér. De nekünk egy másfajta elképzelésünk van a jövőt illetően. A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!”

Vk-kommentár

Mivel Orbán Viktor Texasba nem, mint miniszterelnök utazott el, és mivel egyetlen hivatalban lévő politikussal – Dallas demokrata polgármesterével és Texas republikánus kormányzójával – sem tárgyalt, ezért az utazása kizárólag pártelnöki minőségében értelmezhető. A Fidesz augusztus 31-ig haladéktalanul nyújtsa be az Állami Számvevőszéknek ennek az amerikai utazásnak a részleteit és a teljes költségelszámolást is. Összes párttársának joga van tudni, hogy mennyit és mire költöttek a Fidesz pártkasszából erre az útra.

Ez egy mókusörs gyűlés volt, amit otthon úgy adnak elő, mintha valami óriási esemény lett volna – egy kommentelő olvasata Orbán CPAC-szerepléséről

Ez azért vérciki! A Freedom House állítja, hogy engedély nélkül került a logójuk a CPAC-plakátra

About Author

Szólj hozzá!