A magyar kormányfőt eddig sem lehetett azzal vádolni, hogy a mások, vagy akár a saját véleménye rabja lenne. Mindig arra lendült ki, ahol az érdekeit látta. Nem rövid út vezetett a liberális internacionálétól az Európai Unió szélsőjobb részéig.

 Utálatos-képek Orbán falán: Timmermans és Weber

Úgy tűnik, Orbán annyira utálta nem csak a szocik, de saját pártja csúcsjelöltjét is, hogy szinte bárkit képes volt ellenük támogatni, akinek a neve felvetődik, mint az  Európai Bizottság élére pályázó jelölt. Végül Orbán már azt az Ursula von der Leyen német védelmi minisztert is elfogadta, aki eddig sokkal inkább volt kritikus a magyar kormánnyal, mint támogató.

- Hirdetés -

 A magyar-szerb határtól vízágyukkal és könnygázzal hajtotta  vissza a magyar kormány a menedékkérőket. ez volt a  nemzetközi migrációs válság kezelése náluk. “Ez nem elfogadható, és ez ellentétes az európai szabályokkal, ezért nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk az emberi méltóság és az emberi jogok tiszteletben tartásához” – mondta Ursula von Der Leyen, a német védelmi miniszter. Politiko 2015. szeptember 16.

Angela Merkel minisztere adott olyan interjút is, amiben arról beszélt, hogy támogatni tudná az Európai Egyesült Államok eszméjét is.

Orbán második napja a háborúban:

Győzelmi jelentés, szigorúan házi használatra

Amennyiben megválasztanák a posztra Ursula von der Leyent, Orbán Viktor -nyilván csak a kerítés mögé szánt- kommunikációja arról dübörög majd, hogy ismét mekkorát nyert a nemzetvezető Brüsszellel szemben, holott semmi más nem történt, mint ami szokott: elveit feladva igyekezett a pillanatnyi nyertesnek látszó induló farvizén evezni.

Előzmény

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét