Gulyás Gergely-coki az USA-nak – Tesz a vizsgálatukra!

Ahogy arról elsők között a Városi Kurír is beszámolt, két éves, mindenre kiterjedő vizsgálat után az USA-ban újabb két évre meghosszabbították a CEU akkreditációját. A magyar kormányt viszont ez nem érdekli.

“..az értékelő bizottság benyújtotta a jelentését a Middle States Commission on Higher Education részére. A 2019 júniusában tartott találkozón a Bizottság megerősítette a CEU akkreditációját, amely 2023-ig szól. (…) „Ez egy újabb visszajelzés arról, hogy a CEU a diákjainak kiemelkedő minőségű oktatást biztosít” – monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora”. Városi Kurír

Szél kérdez, Gulyás válaszol

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő írásban kérdezte Gulyás Gergely minisztert arról, hogy a CEU 2019 januárjától hirdethet-e felvételt amerikai diplomát adó képzésre.

A miniszter válasza egyértelmű:

“A Kormány kiemelt célja, hogy a hazai felsőoktatás folyamatosan magas színvonalon működjön, ezzel hozzájárulva Magyarország további fejlődéséhez. Az Ön által pártfogolt egyetem számára a magyar törvények szerinti működés feltételei ma is biztosítottak. Magyarországon egy másik ország diplomáját az a külföldi egyetem adhatja ki, amely mind intézményként, mind képzései tekintetében állami akkreditációval rendelkezik, és az adott országban tényleges, felsőoktatási fokozatot adó képzést nyújt. Ezeket a feltételeket minden Magyarországon külföldi diplomát adó egyetemnek be kell tartania.” Írta meg az Index

Ez “végre” sok év maszatolás után egyértelmű és érthető válasz, ha egyetlen szóba akarnánk összefoglalni a kényegét: coki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük