Orbán Viktor esete a svájci bankszámlával

Úgy tűnik, Orbán Viktor és a Fidesz lábon lőtte magát a miniszterelnök legutóbbi vagyonnyilatkozatával, amely szerint Orbán Viktor nem, hogy nem vagyonosodott az elmúlt évben, éppen ellenkezőleg, felélte eddigi megtakarításait is.

Magyarázat magyarázat-, kérdés kérdés hátán

Így azután a kialakult helyzet ismét beélesítette az utóbbi időben már csak társasági szinten pertraktált svájci bankszámla-ügy.

Orbán Viktor titokzatos svájci utazásairól tett fel írásbeli kérdéseket a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea. Három svájci út is említetlen maradt a kormánykommunikációban. Később Havasi Bertalan megpróbálta tisztázni az utak célját: 2014 októberében a NOB vezetésével tárgyalt, de egyik fél sem adott ki közleményt erről. 2015 júniusában a kazah miniszterelnökkel egyeztetett Orbán, bár az előzetes program egy brüsszeli útról szólt, svájci nem volt betervezve. 2017 februárjában pedig megint a NOB-elnökkel beszélt a pályázat visszavonásáról.”

-írta a HVG.

“A miniszterelnök hivatalos útjairól a sajtóérdeklődésre számot tartó adatokat rendszerint nyilvánosságra hozzuk, így azok mindenki számára megismerhetőek. A miniszterelnök vagyoni helyzetével kapcsolatban vagyonnyilatkozata az irányadó, amely évtizedek óta nyilvános, abban minden információt megtalál.”

Gyurcsány konteo 2017-ből

“A DK elnöke azt állítja, Orbán sok százmillió forintot tárol egy nyugat-európai bankszámlán. Gyurcsány azt állítja, ezeket a számla kivonatokat ő maga is látta.

A szóbeli tájékoztatás az ügyről korábban az oroszoktól érkezett, azt, hogy Putyin érintett-e a kérdésben, sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. A forrást már korábban is hitelesnek találta. A közvetítővel (akinek elmondása szerint orosz akcentusa volt) eddig kétszer találkozott, az ő papírja csak megerősítették az orosz politikustól származó információit.

Gyurcsány szerint sok pénzt kérnek a dokumentumért, de ha csak a pénzről van szó, az nem fogja megakadályozni.”

-jelent meg 2017. májusában a 24.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük