Orbán Viktor huszadik évértékelője: A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek!

Még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven – fogalmazta meg Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében.

Orbán Viktor : “Az igazi kihívást az idősíkok jelentik”

Ez a 20. beszéd, második lezárt kormányzat, 49 nap és ráadásul hamarosan 30 éves a Fidesz. “Ez a nyolc év jól sikerült, sőt jobban, mint ahogy vártuk” – jelentette ki Orbán.

Orbán az első tíz percben dicshimnuszt zengett a kormányzat elmúlt nyolc éves teljesítményéről. Név szerint dicséretet kapott Varga Mihály, Balog Zoltán és az MNB elnök Matolcsy György is.

“Arra nem számítottam, hogy az életvitelünk, az életformák, amelyben a kultúránk és a sportéletünk fontos szerepet játszik, ilyen gyors ütemben regenerálódik.”

“Ez a nyolc év nem csak vállalható, de számos eredményére büszkék is lehetünk. Azt kívánjuk Magyarországnak: soha rosszabb nyolc éve ne legyen!”

“Még közel sem értünk a munkánk végére, van még abból bőven hátra.”

Köszönetnyilvánítások sora következett a 700 ezer új munkavállalónak, a vállalkozóknak és a friss házasoknak.

“Nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több, mint a fele. Magyar médiumok és magyar tulajdonú bankrendszer nélkül nincs magyar függetlenség. A függetlenség nem olyan, mint a lekvár, nem áll el a polcon, hanem időről-időre meg kell védeni” – jelentette ki Orbán.

Azt állítja pártokon átívelő nemzeti egységet kovácsoltak össze: 16 évet voltak ellenzékben és 12 évet kormányon: nincs meg tehát még az egyensúly!

A haza minden előtt, amerikanizálva: Nekünk Magyarország az első!

“Kétszer egymás után nyertünk kétharmaddal és koalíciós kényszer nélkül kormányzunk”- jelentette ki, szerinte minket ezért irigyel az egész világ.

“A Fidesz és a KDNP Magyarországon nyolc éve szünetelteti a poltikai korretséget. A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek!”

“Ha nem lenne foglalt, azt mondanánk: Mi vagyunk a nyugodt erő! – utalt Orbán az első szabad országgyűlési választásokon győztes Magyar Demokrata Fórum szlogenjére.

Az ellenzéki vezetőkről

A következő részben név nélkül sorolta fel az ellenzéki “kihívóit”, akiket minden tekintetben lekicsinyelt.

Karácsony Gergelyről azt mondta: “Miniszterelnöknek hívja magát, pedig csak egy csődgondnok. Az a feladat jutott neki, hogy kivezesse a Parlamentből az MSZP-t.”

Gyurcsány Ferenc tekintetében Einstent idézte: “Őrültség, hogy mindig, mindent ugyanúgy csináluk, de mindig más eredményt várunk”

Végül a Jobbikra utalva kijelentette: “A legabszurdabb, hogy egy szebb napokat látott nemzeti párt azzal állt elő, hogy az iszlám a z emberiség utolsó reménye.”

“Magyarország ennél többet érdemel!” – összegezett a miniszterelnök. “Nem csoda, hogy az országban nem kormány- hanem ellenzékváltó hangulat van.”

Az Európai Unióról

A bevándorlás miatt Európa felett sötét felhők gyülekeznek – állítják az elemzők. Itt Orbán hosszasan elkezdte sorolni, hogy a számok nyelvén világosan kiderül: a migránsok egyre többen vannak. Bécsben az iskolakezdő gyerekek körében felszökött az iszlám gyerekek aránya.

“2050-re Afrikának kétszer annyi fiatalja lesz, mint Európának. Ha ennek a több száz millió fiatalnak megengedik, hogy feljöjjenek északra, akkor abból nagy baj lesz. Ráadásul többségük muszlim.”

“A legrosszabb rémálmaink válnak valóra. A Nyugat elesik és Európa észre sem fogja venni.”

A következő részben Nyugat-Európa és Közép-Európa eltérő fejlődéséről kezdett el beszélni. Ismét felrajzolta azt a sötét képet, amely a Nyugat hanyatlásáról szól. Nyugaton bevándorló országok lesznek, mert az iszlám civilizáció a jövőben nem csak délen, hanem nyugaton is kopogtatni fog.

“Megakadályoztuk, hogy az iszlám világ délről elárasszon minket” – utalt a kerítésre.

“A helyzet az, hogy a veszély most Nyugatról fenyeget.”

“Ők azt akarják, mi is fogadjunk be migránsokat és mi is váljunk kevert népességű országokká.” – mondja Orbán, aki leszögezi, hogy sohasem lesz szolidáris azokkal az országokkal, melyek poszt-keresztény és poszt-nemzeti országokká kívánnak válni.

Orbán szerint Közép-Európa mellett az ortodox Balkán (Szerbia, Románia és Bulgária) kitárt, sőt megjött már az eszük a horvátoknak is.

Riogatás Sorossal

A következő részben kitért arra, hogy mások “Soros-féle” embereket akarnak. Fenyegetőzésbe fogott, hogy örüljenek azok a szervezetek, akik ennek a szolgálatába álltak, hogy még megtűrjük őket.

Orbán felsorolta ” Stop Soros” törvénycsomag program pontjait.

Sőt, kiderült, hogy szembe megyünk az ENSZ-szel és szövegszerűen megváltoztatjuk a tervezett határozatot a migrációról. Az ENSZ tagállamainak 80 százaléka inkább migránsokat kibocsájtó ország – jelenti ki Orbán.

A miniszterelnök kijelentette: “Magyarország nem zavart elméjű emberek országa”.

A kampányról

Ha kampány van a valóság befogja a száját. Ma Magyarországon politikai ellenfeleink reménytelen helyzetben vannak. Itt hosszan sorolta, hogy az ellenzék miben nem állt a kormányzópártok mellé.

“Az ellenzéki pártok minden mondatából gyűlölet árad.”

A szokásos módon, a “Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!” szlogennel köszönt el, miközben a gondosan válogatott közönség vastapsban tört ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük