Orbán Viktor katonásdit játszik

A mindig harcias magyar miniszterelnök rákapott a katonásdira, mások már gyerekkorukban “leteszik” a fegyvert, a fiúk katonák szeretnének lenni, aztán lesznek pékek, postások és gyári összeszerelő munkások.

Nem így a magyar nemzetvezető, aki már őszülő halántékkal és hatalmas pocakkal, amolyan esetlen magyar Svejkként most mindenhol ellenséget szimatol és nem játékpisztolyokkal, hanem igazi karabélyokkal és méregdrága harckocsikkal fegyverzi fel a magyar honvédeket.

Egyszer azt mondja a szájával, hogy az ellenzék magyar katonákat vinne a “mások háborújába”, máskor ütőképes, elrettentő magyar haderőről vizionál.

Előbb megtagadjuk, hogy az Ukrajnába tartó nemzetközi fegyverszállítmányok áthaladjanak rajtunk, majd pénzt, paripát ajánlunk a felfegyverkezésre.

Magyar katona nem mehet a frontra, de közben a miniszterelnök Berlinben már arról beszélt, hogy ebben a “mások háborújában” már kétszáz magyar állampolgár esett el.

“A magyar nemzet századokon át híres volt vitézségéről és hadi erényeiről. A magyar nemzet katonanemzet. Ékes példája ennek, hogy van olyan fegyvernem, amit mi adtunk a világnak. Volt idő, amikor magára valamit adó hadsereg saját könnyűlovasságát huszároknak nevezte, a huszár életformát pedig magyaros életformának tekintették”

Nekünk ütőképes, a békét garantálni tudó, elrettentő erejű hadsereg kell, mert akinek nem lesz ereje, annak nem lesz igaza sem – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén, valamint a Lynx harcjárművek átadásán. alkalmából tartott ünnepségen tartott beszédében kiemelte: az a nép, amely nem képes erre, “a jövőben bizonyosan elbukik majd”. Vannak olyan nemzetek, amelyek már megkezdték a felkészülést, és “mi sem maradhatunk le ebben” – jelentette ki Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: “nem dughatjuk strucc módjára homokba a fejünket”, és ha így megy tovább, a szankciók megrendítik Európát, ráadásul úgy tűnik, elhúzódó háborúra kell berendezkedni.

A miniszterelnök kifejtette: most esküt tett közel 250 önkéntes katonai szolgálatot vállaló fiatal, ami önmagában elég ok az örömre, bár kellene még néhány ilyen zászlóalj.

Még szerencse, hogy nincs kéznél egy újabb “második magyar hadsereg” és messze van a Don-kanyar

Mi, magyarok akkor tudunk igazán jól teljesíteni, ha van leküzdendő akadály, ha az országban körbe viszik a véres kardot

“Amikor a Történelem Ura vörös jeleket fest a hadak útjára, akkor szoktuk mondani Adyval igazán: „Hunniában valami készül.” Most pedig olyan időket élünk, és ez különös felelősséget ró ránk, ma élő magyarokra, amikor jó okunk van komoly veszélyeket fölfedeznünk országunk határainál. Át kell vészelnünk, és győztesen kell kikerülnünk az előttünk álló nehéz évekből. Veszély akad szép számmal. Keleten dörögnek az ágyúk, és pusztít a háború, Nyugatról pedig megszámlálhatatlan mennyiségű fegyver áramlik a frontra.”

Modern fegyverek gyártására képes hadiipart építünk itthon, Magyarországon

“Száz év rossz hagyományát és elhibázott vélekedéseit kell letörnünk. Száz éve akarják elhitetni velünk, magyarokkal, hogy a magyar katona semmire se való, s ha lehet, ne is lássunk egyet sem. Ideje kimondanunk: a magyar honvéd nemzetünk kiválósága, a legjobb közülünk, ezért minden katonának kijár a magyar emberek megbecsülése. A magyar katona hivatása nem hétköznapi munka, hanem állandó készültség és áldozathozatal. Nekik nem jár le a munkaidő a nap végén, és nem vedlenek vissza civillé eltávozáskor.”

A hadieszközökkel együtt a hadiipart is Magyarországra hozzuk

“Az évtized végére képesek leszünk arra, hogy komplett fegyverrendszereket gyártsunk le önerőből. Gyulán katonai helikopterekhez készülnek alkatrészek. Kaposváron a Magyar Honvédség által is használt páncélozott járművek épülnek, és katonai drónokat is gyártunk. Kiskunfélegyházán lőfegyverek készülnek, Várpalota a lőszerek és aknavetők gyártásának ad otthont. Nyírteleken radarokat építünk, Zalaegerszegen pedig a ma felavatott Hiúz gyalogsági harcjárművek készülnek. Budapest az IT-bázist adja a csúcstechnológiás katonai rendszerekhez. És vásároltunk olyan gyárat is, amely a szubszonikus katonai repülőgépek terén a világ élvonalába tartozik, és megvásároltuk a Hirtenberger vállalatot is, amely 2024-től már idehaza fog működni.”

Forrás: kormany.hu