Orbán Viktor pénteki bejelentései - Októbertől kiviteli korlátozás, ma elérjük a 5,5 millió beoltottat, konzultálunk.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán Viktor pénteki bejelentései – Októbertől kiviteli korlátozás, ma elérjük a 5,5 millió beoltottat, konzultálunk….

A ma hajnali jelentésemben az áll, hogy az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírus-járványnak. lélegeztetés nélkül 76-an, lélegeztetéssel 22-en vannak kórházban. Ma el fogja érni a beoltottak száma az 5,5 milliót, a másodszor oltottaké ma-holnap eléri az 5 milliót. – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában péntek reggel.

Hirdetés

A negyedik hullámot a világon készpénznek veszik, de aki be van oltva, az jó eséllyel megússza ezt.  Aki be van oltva, nagy valószínűséggel kimarad, de ha mégis elkapja, könnyebben lábal ki – ez ma a világ virológusainak zanzásított véleménye

Lehet-e harmadik oltás?

Egyelőre nem oltunk harmadszorra

– válaszolta Orbán Viktor.

Azért vagyunk óvatosak, mert nem tudjuk, milyen hatása lenne. Mi csak a gyógyszergyártó cégeket nézzük, hogy vállalják-e a felelősséget, ha 3. oltást adunk be. Ez még nem lezárt vita.

Feloldások

 • A zenés-táncos rendezvényekre továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni – mondta a miniszterelnök. Az új szabályok 5,5 millió beoltott után:
 • A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken (közterületeken már most sem kell maszk), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.
 • A védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra
 • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 nm/vásárló, és a távolságtartási szabály)
 • Családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.
 • Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.
 • Az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

“Nem olyan gyorsan indul újra az élet, mint ahogy gondoltuk”

Ezért kell olykor váratlan, határozott gazdasági döntéseket hoznunk. Ezekből hoztunk is tegnap. Az építőipar kapcsán októbertől elrendeltünk egy kiviteli korlátozást. De addig is bevezetünk kivitelnél egy kötelező bejelentést és egy állami elővásárlási jogot. Döntöttünk a távmunka kiszélesítéséről, exporthitel támogatásáról, hároméves bértámogatást kötöttünk a Volánnal, Postával, MÁV-val. És gondolkodunk azon, hogy az áremelkedések elkerülésére, ha bizonyos árszint feletti növekedést tapasztalunk, extraprofitadót vetünk ki bizonyos építőipari termékekre. A művelési jogot kapott bányák esetében pedig egy éven belül el kell kezdeni a termelést, különben elvesszük. Különben a lakástámogatások nem a kispénzű magyarokhoz fognak eljutni

– mondta.

Van egy übermensch, egy gyarmattartó tempó

“Az ellenfeleink, és itt a Soros-hálózatnak a szervezőire kell gondolnunk, ők abban érdekeltek, hogy Magyarországot folyamatosan próbálják a lehető legnegatívabb színben feltüntetni. Nem tudjuk, hogy e mögött kizárólag a Soros-hálózat személyes világlátása, gazdasági érdekei, vagy egy nagy vízen túli országnak is államérdekei mutatkoznak meg. Ez egy nehéz kérdés, hogy hogyan kötődnek ezek az érdekek, a hatalmas, gigantikus amerikai pénzösszegek és alapítványok az amerikai államhoz. Ez egy folyamatos figyelmet érdemlő kérdés.”

Mi a baja az LMBTQ-lobbinak a gyermekvédő törvénnyel – szegezték a kérdést a miniszterelnöknek a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor szerint van egy übermensch, egy gyarmattartó tempó, és a holland miniszterelnök ezt képviseli.

Azt hiszik majd ők megmondhatják, hogy mi hogy neveljük a gyermekünket

– ezt látja Orbán, aki szerint

Nyugat-Európában úgy döntöttek, hogy NGO és civil szervezetek érzékenyítő kampányokat csinálhatnak óvodákban és iskolákban. A magyar kormány viszont azt gondolja, hogy a szülőknek kell dönteni a gyerekek neveléséről.

Októbertől elrendelnek egy kiviteli korlátozást

Azért szaladtak el az árak, mert megnőtt a kivitel. Ezt a folyamatot be kell jelenteni Brüsszelben, miután az EU része vagyunk. A folyamat hosszú. Kivitel esetén addig kötelező bejelentés lesz és egy állami elővásárlási jog.

17 városban munkahely teremtő beruházás is lesz, és 3 éves bértámogatás például a Mávnál és a Volánnál. Egy bizonyos árszint fölött, például a kavics és a sóder esetében elvonják az ár 90 százalékát.

A nemzeti konzultáció után dönt a kormány a migrációról

A magyar határokon többszörös a nyomás, sokkal nagyobb, mint a járvány elmúlt 16 hónapjában.

Forrás: Magyar Hang, 24.hu

Kapcsolódó

 

orbán

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Orbán Viktor pénteki bejelentései – Októbertől kiviteli korlátozás, ma elérjük a 5,5 millió beoltottat, konzultálunk….

 • 2021.07.02 - 11:45
  Közvetlen hivatkozás

  Gondolod ez az egész a te érdemed te aljas kis cigus?? akkora a mellényed pedig egy kis bohóc vagy aki a saját zsirjában fetreng te aljas hataloméhes tolvaj

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.