Orbánék klasszikusan náci mintájú “népszavazás” szégyenébe kergetik az országot

Itt van – “példának okádék” – a “gyermekvédelminek” hazudott “törvényhez” kapcsolt, a “parlament” által megszavazott “népszavazás”. Vajon jogállami lett pusztán attól, hogy megszavazták? Vagy a demokratikus, európai jogállamhoz hozzátartozik például a jogbiztonság is, amelynek része, hogy vannak átléphetetlen határok, elvek?

Talán az a legborzasztóbb benne, hogy óhatatlanul fiatalok, gyerekek is látják-hallják

2021. november 30.: az orbáni Fidesz által totálisan lezüllesztett “parlament”, illetve a kormánypárti többség szégyenletes döntésének napja. Sok gyalázatos, aljas bűne van a jelenlegi “kormánypártnak”, de mind közül számomra most ez tűnik a legaljasabbnak, a legszégyenletesebbnek, a leggátlástalanabbul, tudatosan kiszámított uszításnak, amely hatni lehet képes minden bornírtsága ellenére, vagy éppen azért.

Ahogy azt Rogán Antal megígérte, a pártállami hecckampány újabb fokozatba kapcsol: az egész “választás” hibbant, őrjöngő nácijellegűpropagandaháború hangulatában zajlik majd le – bár, ha meggondoljuk, őrjöngő hecckampányokban, szemérmetlenül bolsi-náci-nyilas kormánypropagandában bőven volt már részünk, 2010 vagy akár 1998 óta, gyakorlatilag folyamatosan.

Az ellenzék saját csapdájába sétált bele

Ilyen körülmények között egyszerűen megmagyarázhatatlan, miért kezdeményezte és fogadta el az ellenzék, hogy “népszavazást” a “választás” napján is lehessen tartani. Haszna ebből csak a Fidesznek van, az ellenzéknek pedig csak az ostoba “együttműködés” szégyene jut. Megcsinálhatta volna ezt a Fidesz egyedül is…

Nem érzem úgy, hogy túldimenzionálom a dolgot: a rengeteg mocskos dologban bűnös Fidesz ehhez hasonlítható szégyenbe talán még nem kergette bele az országot.

Miért mondom, hogy náci mintájú ez a “népszavazás”?

Először is azért, mert létező közösséget – és közösségen kívüli, jelentős létszámú, rejtőzködni kénytelen embert – tesz gyűlölködés áldozatává. Ugyanúgy valóságosan léteznek, mint a migráncsok vagy mint az országszerte kiplakátolt, vigyorgónak, bábozónak ábrázolt Soros. Ugyanazt a gyűlöletet igyekeznek rájuk irányítani, mint a menekültekre, vagy antiszemita hecckampányaikkal a zsidókra, cigányellenes uszításukkal a romákra.

Rendkívül jellemző, hogy a célkeresztbe állított egyének, közösségek hatékony védekezésre nem vagy alig képesek.

Ez a gyűlölet nem válogat: áldozata lehet bárki, akit a kényszerképzetektől tajtékzó uszulók “megfelelően” azonosítanak.

Másodszor azért, mert a nyílt, értelmes közbeszédre való kérdést szándékosan hiperbolizálták, aljasul eltorzították, uszításra – és csakis uszításra! – tették alkalmassá. Aki a kormány “gyermekvédőnek” hazudott, mindent uralni akaró propagandájára hallgat, elveszíti józan eszének maradékát is.

Maguk hasonlították össze az “LMBTQ-veszedelmet” a migráncsok okozta fenyegetéssel

De összehasonlíthatták volna a konrádozással, kertészezéssel, filozófusozással, az ocsmány antiszemita uszítással, a vigyorogva bábozónak ábrázolt világbíró Soros elleni hecckampánnyal; vagy a föl-fölkapott gyalázatos cigányozással; vagy a Szovjetunió Moszkvájához viszonyított gyarmattartó Brüsszellel. “Természetes”, hogy szóba hozzák “Biden USA-ját”, az új német kormány hazug módon “bemutatott” vagy inkább csak emlegetett programját, az egész vesztébe rohanó Nyugat-Európát…

Közpénzből fedezett, állampárt irányította, gyűlölködő uszítás légkörében élünk, már 1998 óta. Mintha holtában Csurka Istvánénál is gyalázatosabb “eszmék” győzték volna le az egykor liberális pártot, a Fideszt. Csak a jelenség egyre durvább: Csurka bizonyos kedélyessége, föl-fölvillanó öniróniája sehol sincs.

A gyűlölködés transzfer jelenség: a célpontok kölcsönösen fölidézik, helyettesíthetik is egymást. Így vált a Fidesz propagandája egységes, folyamatos uszítássá, amelyben filozófusok, Soros, a cigányok, az LMBTQ-közösség, a “migráncsok”, Brüsszel, a libsik-libernyákok, a Kun Béla-utód ellenzék, a “baloldal” lényegében ugyanazt jelentik, ugyanazt a tajtékzó gyűlöletet váltják ki.

Így élünk, mióta már: gyűlöletben, fortélyos félelemben lesve a másikat, mikor támad ránk…

És a fagyi visszanyal: az őrület elborítja az országot. Esélytelenné válhat itt mindenki, aki meg tudja őrizni józanságát…

Kapcsolódó

népszavazás

One thought on “Orbánék klasszikusan náci mintájú “népszavazás” szégyenébe kergetik az országot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük