Orbánék reaktiválják az MHSZ-t

Ha esetleg nem keltett az ártatlan szemlélőben komoly viszolygást és rossz érzést az, ahogy Orbán évértékelőjén a tábornoki kar színe-java tömbösítve megjelent, itt a legújabb hír a militarizálódó Magyarországról. 

Új időknek új MHSZ-e

Aki egy kicsit is emlékszik a kádár-rendszerre, annak nyilván “megvannak” még az MHSZ (Magyar Honvédelmi Sportszövetség) székházak, sporttelepek. Ezeken a helyeken fillérekért hódolhattak a fiatalok szenvedélyüknek, vagy akár megszerezhették a jogosítványt is. Tévedés ne essék, ettől még a többség ugyanúgy fázott a sorkatonaságtól mintha nem is az MHSZ kebelén nevelkedett volna.

És akkor ezt most, hogy?

Áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont – mondta Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. A kormánybiztos emlékeztetett, a kormány valamennyi járásban szeretne építeni egy honvédelmi sportközpontot. Ezek közösségi térként is funkcionálnak majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak adnak helyet.

Az első öt sportközpont Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján épülhet meg

– tette hozzá.

Bejátszik a viták kereszttüzében álló NAT is

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Megtudhattuk az államtitkártól,hogy az átdolgozott Nemzeti alaptantervben (Nat) már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti.

“A legfontosabb, hogy szeressék a magyar fiatalok a hazájukat; hogyha szeretik a hazájukat, akkor az már könnyen alakítható át tevékeny törődéssé, óvó, védelmező, alkotó közösségé” – fogalmazott Simicskó István.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.