Orbáni kútmérgezés a diákok között

A Független Diákparlament szervezésében pénteken több ezren vonultak utcára, hogy egyértelműsítsék, az Y generációnak nem kell a diktatúra. Éltek alapjogukkal és tüntettek. Úgy tűnik, már ebben a korban is vannak olyanok, akiket megfertőzött 2018 politikai moráltalansága.
[mnky_ads id=”4666″][mnky_ads id=”4670″]

Válasz a válaszra

Heincz Barnabás mindenkitől független diáktárs a Magyar Idők nevű pártlapban vádolta meg a Független Diákparlament tagjait, hogy pártmegrendelésre vitték utcára társaikat.

Amikor azonban a fentieket egy elvileg független diákcsoportosulás teljesen kiforgatja, kisajátítja, hogy politikai helyzetet vegyen fel, és ebbéli munkásságát erősítse a diákság megsegítésének égisze alatt, az vérlázító. Pontosan ezért én pénteken elmentem iskolába. Hogy pontosabban miért is? A tüntetés ezen formája teljesen értelmetlen. Bár péntek délutánra szervezte a Független Diákparlament (FDP) a demonstrációját, a Ne menj suliba! megmozdulás arra is buzdította a diákokat, hogy délelőtt, a tanítási időben maradjanak otthon, ezzel megszegve kötelességüket. Nekünk, diákoknak alkotmányos kötelezettségünk iskolába járni, ha törik, ha szakad, egy ilyen szlogen pedig erősen destruktívan hat a lógni és lébecolni hajlamos iskolai közösségekben. Senkin nem segít az, ha nem megy be aznap. Menjenek szombaton tüntetni! Arról nem is beszélve, hogy a hiányzó tanuló az igazolatlan órák miatt (jogos) retorzióban részesülhet.

[mnky_ads id=”4666″][mnky_ads id=”4670″]
Az esemény ekézése után a szervezők leszólása következett:

A szervezők lényegében nem tudnak semmit a jelenlegi problémák okairól, ebből kifolyólag a megoldás is messze van. Az FDP 80 pontos javaslatcsomagja a magyar oktatás megreformálására kivitelezhetetlen, alkalmatlan.

És a lényeg,

ami legjobban kiakasztotta a “független” fiatalt:

A tüntetés nyíltan rendszer- és kormányellenes volt. Ezen nincs mit osztani, szorozni. Az FDP ideológiájában, cselekedeteiben és megnyilvánulásaiban folyamatosan a magyar kormányt ostorozza (tévényilatkozatok, közösségi háló stb.).

A fentieken felháborodva Tarnay Kristóf Ábel, az FDP kommunikációjának felelőse közösségi oldalon reagált:

“Önként a politika céljaiért – Válasz Heincz Barnabás cikkére

Elég abszurdnak tartom Heincz Barnabás azon vádjait, miszerint a Független Diákparlament (FDP) társszervezésében megvalósult sok ezres múlt pénteki diákdemonstrációt politikai megrendelésűnek minősíti, miközben ő maga ezt a legnagyobb print kormánylap hasábjain teszi. Reakcióként hasonló cinizmussal én pedig gratulálhatnék a megfelelő helyezkedéshez, csak le kellett írni diákként azokat a hazugságokat, amiket a kormánymédia láttatni akar rólunk, és máris ott van egy fél oldalas cikkel a Magyar Idők véleményrovatában! Ha így folytatja, pár év, és közös mondatelemző műsora lehet Bayer Zsolttal az Echo TV-n! (…)

Továbbá, ha úgy gondolod – diáktársamként engedd meg a tegező formát -, hogy ez csupán lógás, akkor vélhetően a munkakerülést sem tudod megkülönböztetni a sztrájktól.(…)

A szervezőkről jogod van azt feltételezni,

hogy nem tudnak semmit a jelenlegi oktatás problémáiról. (Ami azért meredek állítás, hiszen nem hiszem, hogy személyesen ismered az összes szervezőt, akik közt vannak középiskolások, egyetemisták, egyikünk győri, én szegedi vagyok, van szekszárdi, stb.) Ám a Független Diákparlament online, demokratikus képviselőválasztásán részt vevő összes diákról, és mindenkiről, akik az így bekerült képviselőknek elmondták a problémáikat, továbbá arról a minimum ötezer emberről, aki ott volt velünk az Alkotmány utcában, nincs jogod. (…)

A demonstráció az oktatási kormányzat jelenlegi – diákokat abszolút figyelmen kívül hagyó – működésével szemben kritikus volt, igen. Egy diákképviseletnek az a feladata, hogy az oktatás irányításával szemben a diákság érdekeit képviselje. Ettől az FDP nem kormányellenes. (…)

A rendezvényünkön arra kértünk mindenkit,

hogy ne hozzon magával pártzászlót. Nagy örömünkre ezt minden párt betartotta (legalábbis én egyet sem láttam, bár a színpadról nem látszott a tömeg vége – ebből is az látszik, hogy „érdektelenségbe fulladtunk” ugyebár). Egy közterületen tartott demonstrációról nyilván nem tilthatod ki a pártok politikusait, ha magánemberként el akarnak jönni a demonstrációdra, egyetértenek azzal, nem állíthatsz fel beléptető kaput, hogy csak az jöhet be, aki bizonyítani tudja, hogy egyik hazai pártnak sem tagja. (…)”

A Teljes reagálás a fegyvertelen.blog.hu oldalon olvasható.

A diákok – úgy tűnik – már kezdik érezni, hogy ami most Magyarországon zajlik, az ő bőrükre meg. Kedves szülők! Önök még nem? Beszélgessenek az Y generációval.
[mnky_ads id=”4666″][mnky_ads id=”4670″]

Ez a Viktor nem az a Viktor – Hangulatjelentés egy kiöregedett tüntetőtől

Balog miniszter reggelije – Végső búcsú a cikk szerzőjétől

 

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük