Ilyen nincs, vagy mégis? A Publicus kutatása szerint vagyunk páran, akik szerint az idősek ellen hozták létre a koronavírust….

A kutatásában megkérdezett többsége szerint ősszel jöhet a koronavírus-járvány második hulláma. A magyar társadalom közel negyedét anyagi szempontból is megviselte a járvány, derül ki a Publicus Intézet Népszavának készített közvéleménykutatásából.

A megkérdezettek 13 százalékának kisebb, kilenc százalékának pedig nagyobb mértékben csökkentek a bevételei,

míg minden huszonötödik ember, vagyis

az összes válaszadó négy százaléka lenullázódott.

A felmérés szerint kormánypárti szavazók ötöde is elismerte, hogy negatívan változtak az anyagi lehetőségei, míg a legnagyobb bevételcsökkenésről a jobbikosok (48 százalék) és a DK-sok (43 százalék) számoltak be.

A válaszadók nyolc százaléka

azt mondta, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodik a járvány óta, 22 százaléka pedig azt, hogy valamennyivel kevesebből, míg 67 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem érzékelt ebben változást. A nehéz helyzetbe kerültekkel kapcsolatos kormányintézkedésekkel mindössze a válaszadók tizede volt teljesen elégedett, míg kétharmaduk teljes mértékben elégedetlen.

A Fidesz-KDNP hívei az átlagnál sokkal opitimistábban látják a kérdést,

tízből hatan elégedettek a kormányintézkedésekkel.

Az ellenzékiek viszont sokkal kritikusabbak: a momentumosok 95, az MSZP-P szavazók 94, a DK-sok és a jobbikosok 83-83 százaléka szerint nem megfelelő döntések születtek. Hasonlóképpen ellentmondásos a kisvállalkozások megsegítésének megítélése, míg a kormánypártiak több, mint kétharmada szerint megfelelő döntések születtek, addig az ellenzékiek bő 80 százaléka úgy látja, hogy rosszul kezelte a kérdést a kormány.

Meglepő módon Fidesz-KDNP-s szimpatizánsok is kritikusak voltak az oktatással kapcsolatos intézkedésekkel kapcsolatban,

26 százalékuk azt válaszolta, inkább nem elégedett a vészhelyzeti működéssel. Az ellenzéki oldalon a DK-sok (84 százalék elégedetlen), és a Momentum (92 százalék elégedetlen) hívei voltak legkritikusabbak.

Abban viszont pártlogóktól függetlenül egyetértettek a megkérdezettek, hogy ősszel ismét komolyan kell számolni a járvánnyal, 72 százalék nyilatkozott így.

Az összeesküvés elméletekben nincs hiány!

  • A megkérdezettek 22 százaléka valószínűsíti, hogy a vírust Kínában állították elő, és szándékosan eresztették rá a világra.
  • 13 százalék tartotta valószínűnek azt, hogy az amerikaiak szabadították rá a járványt Kínára.

Az összes megkérdezett húsz százaléka pedig inkább valószínűnek tartotta azt, hogy azért hozták létre a vírust, hogy a társadalmak megszabaduljanak az idős népesség terhétől.

Forrás

agyevő amőba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük