Sorting by

×

Kálmán Olga: 3 percben elmondom, milyen “fontos dolgokra” költött a kormány a vírus-járvány alatt!

Napok óta halljuk a fidesz-propagandát, hogy az ellenzék a veszélyhelyzet alatt hazudott és csak akadályozta a védekezést. Napok óta azt harsogja a fidesz-sajtó, a kormánypárti politikusok, a megmondóembereik, hogy a Soros-hálózat állítólag már megint támadást intézett Orbánék és a nemzeti konzultáció ellen.

Hogy mi ezzel szemben az igazság?

Az, hogy hiába a veszélyhelyzet, hiába a gazdasági válság, hiába a több százezer munkanélküli és tönkrement család, a kormány az elmúlt hónapokban is úgy szórta két kézzel a pénzt a saját haverjainak és oligarcháinak, mintha nem lenne holnap.

Nézzük, ki mindenkinek jutott a közösből!

  • Orbán Viktor kedvenc strómanja, Mészáros Lőrinc az érdekeltségeibe tartozó cégeken keresztül tízmilliárdokat nyert az államtól turizmusfejlesztésre. További közpénz-milliárdokat olyan közbeszerzéseken, mint például egy tanuszoda kivitelezése, amire 1 milliárd (1.000 millió) forintot kapott.
  • 7.5 milliárd (7.500 millió) forint jutott a budai palotában lévő Orbán-rezidencia csinosítgatására. Nyilván fontos, hogy a miniszterelnök a diktátor haverjait méltó módon fogadhassa a várban.
  • 50 milliárddal (50.000 millióval) nőttek a pénzügyminisztérium költöztetésének költségei, miközben 20 milliárdot (20.000 milliót) különítettek el a kormányzati irodabútorok lecserélésére. 

A vírusjárvány ideje alatt volt, aki a munkáját veszítette el,

másoknak csökkentették a bérét,

remek időzítéssel a fidesz-kormány 450.000.- forinttal növelte saját államtitkárainak fizetését.

  • Szíjjártó Péter minisztériuma 18.54 milliárdot (18.500 milliót) adott egy mongol vakcinagyárra.
  • A fővadász Semjén Zsolt nevével fémjelzett, 50 milliárdosra (50.000 millió) tervezett vadászati kiállítás annyira fontos az Orbán-kormánynak, hogy még a koronavírus-járvány közepette is megtoldották a költségét csak nem 2 milliárd (2.000 millió) forinttal.
  • De jutott pénz Kósa Lajos hobbijára is. 1 milliárd (1.000 millió) korcsolyapálya építésre.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a miniszterelnök napi több, mint 200 millió forintot tapsol el különböző sportberuházásokra

  • Újabb 80 milliárd (80.000 millió) forint közpénzt csoportosítottak át a gazdaságvédelminek csúfolt alapból a Belgrád-Budapest vasútvonalra, melynek építéséről mi földi halandók nem tudhatunk semmit, hiszen a szerződéseket titkosította az Orbán-kormány.

És bár még hosszan sorolhatnánk a pénzosztást,  de talán az egyik legarcpirítóbb húzásuk, hogy 6 milliárd (6.000 millió) forintot szórtak el a válság közepén propagandára. Óriásplakátokra és a nemzeti konzultációnak nevezett hazugságra, csak hogy ne kelljen szembenézniük a valósággal.

Szerinted jól van ez így?

Forrás 

szikora

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.