Egy fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as kampánynak, ezért most rendkívüli elnökségi ülést tart a Jobbik.

A tanácskozáson a Jobbik vezetősége és jogászai megvitatják, mit kezdjenek azzal a helyzettel, hogy – legalábbis jelen állás szerint – egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak.

Minderre azért van szükség, mert az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331 millió forintra büntette a Jobbikot, és további 331 millióval csökkentette a kiutalható állami támogatást tiltott pártfinanszírozás miatt. Ez pedig az ÁSZ szerint azzal valósult meg, hogy a Jobbik a „piaci árnál” jelentősen olcsóbban juthatott plakáthelyekhez. Az érvelés azonban sántít, hiszen a piaci ár éppen attól piaci, hogy a piacon alakul ki, tehát az eladó és vevő megállapodásának függvénye, nem pedig hatóság állapítja meg – ha így lenne, hatósági árnak neveznék, ilyen is létezik, csak éppen nem a plakátpiacon.

A Jobbik szerint a számvevőszék úgy állapította meg büntetést, hogy nem is tekintette meg a párt gazdálkodására vonatkozó dokumentumokat, azokat át sem vette a gazdasági igazgatótól.

 Volner János frakcióvezető szerda este a Hír TV-nek úgy fogalmazott, teljes a padlássöprés, a büntetést befizetni nem tudják, nincs ennyi pénzük, innentől kezdve minden, a számlájukon landoló forintot levonnak tőlük, elvileg összes alkalmazottjukat, szakértőjüket el kellene bocsátaniuk, nem tudnak rendezvényeket tartani és kampányolni.

Bezzeg a Fidesz plakátkampányát nem vizsgálták

Érdekesség, hogy az ÁSZ azt nem vizsgálta, hogy a Fidesz még 2010-ben – sajtóhírek alapján – a Jobbiknál jóval olcsóbban plakátolt.

Tegyük hozzá: ebben az ügyben nem a Jobbikot kell sajnálni, hanem a demokrácia sárba tiprásán, a választás megbundázásán kell felháborodni.

(forrás: Magyar Nemzet)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét