Hiába rimánkodik Palkovics László akadémikus kollégáinak, hogy értsék már meg az Orbán-kormány zsenialitását: csak olyasmit szabad kutatni, ami íziben hasznosítható a magyar csodát produkáló iparban. Körülnéztünk az Improbable Research oldalon, hogy beindítsuk végre a közös gondolkodást.

Harapsz, Cirmi?

A világ még mindig nem figyelt fel egy közelmúltbeli cseh kutatásra, amely közvetlen összefüggést állapított meg a macskaharapás és a nők depressziója között. Nosza, jöhetnek a NER-közeli magyar vállalkozók, hogy elárasszák a globális piacot egyedülálló termékünkkel: macskaszájkosár divatos színekben, depresszió ellen!

Irány Észak!

Tátongó piaci rést vehetünk észre egy másik, mindmáig kihasználatlan tudományos áttörés kapcsán: német, cseh és zambiai kutatók óriási apparátussal, időt, pénzt, fáradságot nem kímélve bebizonyították: a kutyák leginkább észak–déli irányban szeretnek üríteni.
Most aztán lenyomhatjuk akár a kínaiakat is észak-déli tájolású kutyavécéinkkel! Nincs többé aggódás, nincsenek többé kelet-nyugati irányban kínlódó házikedvencek. Az elkényeztetett kutyusok kényelméért a gazdik bármennyi pénzt megadnak, és most itt a lehetőség, hogy a Northern Star nevű magyar kutyavécére költsék.

Semjén Zsolt figyelmébe ajánlva

Nem meglepő, hogy norvég kutatóknak köszönhetjük a valóságos tudományos forradalmat elindító felfedezést: a rénszarvasok hamarabb észreveszik azt az embert, aki a havas tájtól elűtő színű ruhában van, mint azt, aki hófehér terepruhában jegesmedvének álcázza magát. A tudósok nem kapkodták el tanulmányukat, hosszas munkával, végtelen türelemmel közelítettek a problémához, mire kétséget kizáró megállapításaikról egyértelmű és cáfolhatatlan bejelentést tettek.

A felfedezés azonnal hasznosítható: a kis számú, ám annál szorgosabb magyar rénszarvasvadászok máris megrendelhetik expedíciós felszerelésüket a hazai divatipar zászlóshajójánál. Az MTA meg csak alapkutatgasson, ha van rá pénze…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét