A magyar választók 86%-át képviselve a Párbeszéd országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a göteborgi EU-csúcson elfogadott Szociális Pillér magyarországi megvalósításáért.Karácsony Gergely és a Párbeszéd hisz abban, hogy Magyarország és az Unió jövője a szociális biztonság erősítésében van.

A magyarok pártolják leginkább a közös uniós szociális rendszer kiépítését

Az Eurobarometer friss kutatása szerint a magyarok pártolják leginkább a közös uniós szociális rendszer kiépítését. Karácsony Gergely és a Párbeszéd a Mindenki számít! című programban is rögzítette meggyőződését, hogy a magyar embereknek ugyanolyan szociális jogok járnak, mint a nyugat-európaiaknak: hatásos védelem a szegénység ellen, méltányos bérek és munkakörülmények, a munka és magánélet egyensúlya, minimumnyugdíj, színvonalas és elérhető egészségügy, a hátrányos helyzetűek és a fogyatékossággal élők megfelelő támogatása, ifjúsági garancia, ingyenes képzések, lakhatáshoz való jog.

Ezért Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője határozati javaslatot nyújtott be, amelyben a november 17-én elfogadott Szociális Pillér hazai megvalósítására szólítja fel a kormányt. Mivel a 20 alapelvet megfogalmazó dokumentumot a magyar kormány is támogatta, reméli, hogy a kormánypárti képviselők szavazataira is számíthat, amikor a gyakorlati megvalósításra kerül a sor.

A Párbeszéd javaslata egy összetartó, szolidáris Magyarországhoz és egy erős, szociális Európához visz közelebb.HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét