Páros Lábbal szállt bele Rogán Cecíliába az Amerikai Népszava

Az Amerikai Népszava csütörtökön ugyanarról a témáról írt, mint a Városi Kurír, ők azonban egyetlen ikonikus szereplő, Rogán Cecília tevékenységének boncasztalra rántásával mutatják be a NER hölgyeit.

Vállalkozás? Na ne izéljünk!

“Amit ők a NER-ben “vállalkozásnak” neveznek, az korrupció és lopás, nekik még életük eddigi részében nem volt klasszikus értelemben vett gazdasági vállalkozásuk. Ilyet ők nem ismernek. “

Rogán Antal éppen a cikk megjelenése napján telefonálgatva érkezett a magyar parlamentbe bizottsági meghallgatására, de nem zavarta, hogy már a teremben van, még hosszan fecsegett bunkofonján (de régen használtuk a szót, most azonban itt a helye), ennyit a NER-arisztokrácia gyermekszobájáról! Ugyanakkor arról panaszkodik szegény, hogy a nejét, amikor gyereket nevelt, azért támadták, most pedig azért, mert sikeres vállalkozó lett.

Mire “vállalkozott” Cili asszony?

“Rogán Cecília arra “vállalkozott”, hogy a férje pozícióját felhasználva, állami pénzeket csatornázzon a családba. Ez az ő “sikeres vállalkozása”, amelyet szokás szerint “lepapíroz” a férje és a bűntársai, de ettől ez még ugyanolyan lopás. Rogán azt mondta, hogy a felesége nincs szerződéses viszonyban az állammal, és azt képzeli, hogy akkor nincs lopás. A NER bűnözőinek másik hibája, hogy totálisan hülyének néznek mindenkit. Rogán Cecília egy ugyanolyan kis senki lenne Rogán nélkül, mint amilyen volt előtte. Rogán Cecília “vállalkozásába” kivételesen nem csaló közbeszerzések útján, hanem az állami cégektől ömlenek a százmilliók. Ez minimum befolyással való üzérkedés.”

A cikk zárásával is csak egyetérthet mindenki, akit már elhangzása pillanatában – 2016-ban – is felháborított Kósa Lajos szerény kapacitású fidesznyik kijelentése a közpénz átalakulásának folyamatáról, amikor is az elveszti “közpénz jellegét”.

“Ezután a pénz már elveszíti közpénz jellegét és követhetetlenné válik a párizsi bevásárlóutakig. Ezt nevezi Rogán “vállalkozásnak”. Egy vállalkozásban befektetnek valamit, és piaci versenyben jut a vállalkozó profithoz. Itt a “befektetés” az állami pozíció, a befolyás, és ebből lesz a pénz, amelynek jelentős része állami cégtől érkezik. Ami nem, az vesztegetés.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest