Pásztói pletyka, vagy inkább undorító rágalmazás?

Van ilyen, hogy pásztói pletyka. Ez természetes, Pásztó egy kisváros, és ilyesmi nagyvárosokban is létezik, bár ott már “legendának” hívják.

De a pletykán kívül városunkban jelen van egy másik műfaj is:

a rágalmazás, leánykori – politikusok által használt – nevén a suttogó. ( A suttogó propaganda kifejezés rövidítése.) Ez nagyon aljas és veszélyes, mert ez ellen nem lehet védekezni.

Van itt az interneten több olyan “suttogót” terjesztő és Pásztó nevét engedély nélkül használó, -tehát illegális oldal – amit nem vállalnak névvel az íróik sem, de a hangvételből jól beazonosítható a szerzők baráti köre.

Itt jegyzem meg, elég szégyen az, hogy Farkas Attila (nem a B. Farkas Attila, hanem a politikus!) engedi, hogy ilyen tisztességtelen oldalak népszerűsítsék őt, de ez Farkas Attila döntése, stílusa, magánügye. Ez róla állít ki bizonyítványt!

Bizonyítvány….

Ezt a szót nem véletlenül használtam, ugyanis az egyik ilyen oldalon ( a nevét nem írom le, mert nem szeretnék nekik véletlenül sem reklámot csinálni ) megjelent a következő írás, idézem:

“Fura híresztelések terjednek a városban. Eddig két polgármesterjelölt ( Farkas Attila és Dömsödi Gábor) jelentette be indulását a választáson. Arra kérjük Őket és minden esetleg még indulót, hogy beszkennelt állapotban tegyék ki az internetre felsőfokú tanulmányaik (főiskola, egyetem, ha az nincs akkor érettségijük) sikeres befejezését igazoló okirat másolatát! Oly módon, hogy nevük és bizonyítványuk sorszáma jól látszódjon. Természetesen semmi sem kötelező, de a hallgatás gyanús és jó volna , ha legalább ebben az esetben alaptalanok lennének a pletykák. Köszönjük!”

Nos, fura híreszteléseket én is hallottam,

de nem diplomával, hanem nyelvvizsgával kapcsolatban. Ugyanis volt olyan ismert ember a városban, aki bár rendelkezett nyelvvizsgával, de senki nem hallotta azon a nyelven beszélni.

Ez is csak akkor érdekes, ha valaki nyelvvizsga pótlékot vesz fel, mert attól akkor elvárható a nyelvtudás is. Viszont a diploma nem előírás a polgármesterséghez, sőt még a képviselőséghez sem, tehát be sem kell mutatni.

Ennek ellenére nem szeretnék “gyanús” lenni,

ezért felteszem a két diplomám (egy egyetemi és egy főiskolai) másolatát, a sorszámuk is jól látható Kedves Névtelen Kollégák!

Ebből látható, hogy én az elsőt, az egyetemit 26 éves koromban szereztem és nem 41 éves fejjel. Ezt, ha nem provokálnak, szóba sem hoztam volna, mert ezt önmagában nem tartom fontosnak.

A diploma léte, vagy nemléte ugyanis semmit sem jelent. Úgy ahogy önmagában az érettségi bizonyítvány sem.

Csak az számít, hogy az emberben van-e becsület, szorgalom és tudás!

Ezekről pedig sajnos nem adnak ki papírt, sehol, senkinek. Ezek meglétét vagy hiányát az ember családja, barátai, munkatársai, és jó esetben a választói is érzik. Én olyan régi vágású (értsd:konzervatív!) ember vagyok aki ebben és az adott szóban hisz és nem él a papírok bűvöletében.

Üdvözlettel:
Dömsödi Gábor
becsületes ember
Varázsvölgy Egyesület

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük