Sorting by

×

Perintfalvi Rita: pénzen vett szervilizmus: szájkosár a papoknak!?

Elgondolkodtató bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Perintfalvi Rita, a kormánymédia és különösen Bayer Zsolt által már többször keményen támadott katolikus teológus. Perintfalvi minden megszólalásában kiáll az emberi jogok és különösen az LMBTQ közösség mellett, akiket a kereszténység eszméjére hivatkozva üldöz a magyar kormánykoalíció.

” a magyar katolikus egyház az erkölcsi romlás útján…”

Dobszay János, aki maga is hívő katolikus, remek cikket írt tegnap a HVG hasábjain arról az erkölcsi romlásról, amin a magyar katolikus egyház jelenleg átmegy.

„Nemrég, minden előjel nélkül, egymillió forintot utaltak a plébánosok számlájára. Ezt a fajta szájkosárpénzt egyébként, úgy tudni, minden plébánosnak elküldte a kormány; igaz – a HVG információi szerint – volt olyan egyházmegye, ahol a püspökségek nem, vagy csak részben továbbították a címzetteknek.”

Pár nappal ezelőtt Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke a Mandiner hasábjain nagyon félremagyarázta a kollaboráns egyházakkal szemben megfogalmazott felhívásomat, amiben arra szólítottam fel az ellenzéki hívőket, hogy gyakoroljanak az eddiginél sokkal keményebb és radikálisabb kritikát az egyházaikkal szemben. Idézem Balog Zoltánt:

„Egy hangos kisebbség az egyházak „kollaborálásának” tekintette és tekint minden olyan megnyilvánulást, melyet a kormánypártok támogatásaként lehetett értelmezni. (…) Ebben kizárólag azt volt hajlandó látni, hogy az egyházak így hálálják meg a bőkezű állami támogatást. (…) Tanulságos önsorsrontás ez.”

No, akkor kedves Balog Zoltán ehhez mit szól?

Vagy a református lelkészeknek nem küldte le a kormány az egymilliós szájkosárpénzt? Szerintem ez az önsorsrontás! Az ilyen szervilis, áruló magatartás!

Én nem tudom tényleg, hogy az egyházaink vezetői honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy ennyire hülyére vegyék a híveiket! Nem látják, hogy a hívek között az elégedetlenség egyre növekszik?

Dobszay János cikke világosan rávilágít arra, amit nemrég Gégény István egy a Szemlélek Blog által végzett kutatással is kimutatott: a hívek többségének elege van az egyházak szervilizmusából! És egyre tisztábban látják – bár igyekszenek előlük eltitkolni a valóságot – hogy valójában mi folyik az egyházakban.

2017-ben a Kölni Főegyházmegyében tartottam papoknak egy 3 napos szemináriumot

Olyan papoknak, akik már 20-30 vagy még több éve dolgoznak a német katolikus egyháznak. S köztük voltak nagyon konzervatív módon gondolkodók is. Tehát nem csupán a „dekadens progresszív nyugat” véleményét írom le – ahogy idehaza próbálják beállítani. Soha nem felejtem el ugyanis, amit akkor nekem mondtak:

„A magyar katolikus egyház, ha így folytatja és ilyen szervilis módon kiszolgálja az orbáni rezsimet, 20-30 év múlva ki fog halni. Meg fog szűnni. Mert egyetlen birodalom sem tart örökké. Az orbáni rendszer is elbukik majd. És akkor vele együtt buknak a kollaboráns egyházak is. Mert az emberek az egyházakat annak alapján ítélik meg, hogy mennyire fordultak el a tanításuk szívétől, az evangéliumtól és a Mester tanításától.”

Szóval, kedves Balog Zoltán, lehet letagadni a valóságot, lehet hazudozni a híveknek, de el fog jönni az idő., amikor konkrétan Önnek is meg kell fizetnie a Mester elárulásáért!”

A hozzászólásokból….

“Egyetértünk! “Minden, amiben hittünk, oda-van, oda-van, oda-van és szerencsés és boldog, ki csak önmagáért boldogtalan…” (Ady)! Lennének saját gondolataim is…de szalonképtelenek.”

“A papok nagy része tesz az egyház tanítására,a hívek szolgálatára.Jól akarnak élni és kövérre hízni.”

“Köszönöm neked, hogy megosztottad, mert az orgánumot nem olvasom már… Határozott elképzelésem van a világról és azokról is, akik az egészből halásznak. Szerintem kicsit hinni nem lehet, az én felfogásomba nem fér bele a hívők megosztása semmilyen módon, mivel aki nem hisz, nálam már nem is hívő. Rendületlenül olvaslak tovább!”

“Kellemetlen nőszemély. Remélem előbb-utóbb kiveti magából a hívők közössége.”

“Kérem szépen nem csak a papok egyrésze tesz az egyházra, HANEM A HÍVŐK NAGY RÉSZE IS!”

“A HVG cikket olvastam, a felkonffal egyetértek. A választások előtt a szószékről nyíltan a fidesz támogatására szólították fel a híveket! Mi ez ha nem burkolt (vagy nyílt) beavatkozás a választások eredményébe ?! Ki is mondta Hodász atya, hogy ideje lenne az állami pénzek elapasztásának, az egyházak tartsák el magukat. A hívek fizessenek egyházi adót, régen volt ilyen, tudtommal van ahol létezik is. vajon az egyházi fenntartású intézmények iskolák miért kapnak magasabb fejkvótát mint az állami fenntartásúak??? A szociális intézményeket nem tudom, de szerintem ott is van különbség….Iványi Gábor egyházát meg nem ismerik el!!!!! Miért is?????Csak. Az állam és az egyház összenőtt holott teljesen szét kell/lene választani! Alapvetés…..”

“Ennek eredménye hogy az emberek NEM elvallástalanodnak, hanem EL EGYHÁZTALANODNAK!!!”

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.