BlogbazárKiemelt hírek

Persze, hogy fasizmus

Meglepett Horn Gábor szerecsenmosdatása az ATV-ben, amely szerint MZP alaptalanul állította, hogy a mai magyarországi rendszer fasizmus lenne, írja az egykori diplomata közösségi oldalán.

“A kettő nem ugyanaz”

1. Nem mondta, hogy az, hanem azt, hogy azt építi. A kettő nem ugyanaz.
2. Hogy nálunk fasizmus alatt mit ért a dolgozó nép, az ebből a szempontból teljességgel irreleváns
3. Persze, hogy fasizmus. És én tovább megyek, mint MZP. Ez ugyanis már kiépített fasizmus. A 21. század fasizmusa. “Bennünket, mint elődeinket, karóba nem húznak ma már” “..finomul a kín”. Nem színtiszta rasszizmus, nincsnek munkatáborok, nem visz el a rendőr, ha szidod a kormányt, ámde
-nem tilt be újságokat, csak megveszi őket, vagy eladja olyanoknak, akik aztán végeznek velük, vagy beállnak a lihegők sorába,
-a “közszolgálati” média lényegében a Párté, persze közköltségen,

“Akié az erő, azé az igazság”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

-nem öl meg csak tönkreteszi az egzisztenciádat, támadja a családodat, hamis vádakat szór rád, amelyek rajtad ragadnak. Lehallgat.
-Éppen úgy támadja a dekadens Nyugatot, mint a nácik. Itt a két szóhasználat szinte szó szerint egybeesik,
-erőkultusz. “Akié az erő, azé az igazság”,
-finom kegyeletlenséggel, udvari kegyence útján becsempészi a kultúra fölötti ellenőrzést, beleértve a potenciális könyvégetést is, (persze, mindig van egy palijuk, aki cigarettával kínál),
-gondolkodás nélkül, kíméletlenül eltiporja a szabad oktatást, ha az túlságosan zavarja az érdekeit,
-és végül: bevezeti a totális államot, amely mindenben irányít, a nemi élettől a szórakozásig, “együtt az ország”, naná. “ein Volk, ein Reich, ein Führer!”

Hogy le lehet-e váltani?

Azt majd meglátjuk. Remélem, igen, de ez attól még fasizmus, csak a leválthatóság is a 21. századi fasizmus specifikuma lesz, amely fasizmus nem lehet példa és nem nyerhet teret Európában.
Horn Gábor figyelmébe ajánlanám, hogy ha ez nem fasiszta rendszer, akkor Hungaroführer miért nem talál magának párttársat kontinensen? Mert senki nem akar vele ezen címen osztozkodni. Viselje csak egyedül. Amíg teheti.
(Horn nyilatkozata itt nézhető meg.)

fasizmus,

Comments (1)

  1. Ez a pontos helyzetértékelés. És ugyanúgy a megvezetett tömegekre támaszkodik.

Szólj hozzá!