Pofon a zebrán, 6 év 8 hónap - Városi Kurír

Sorting by

×

Pofon a zebrán, 6 év 8 hónap

Egyre veszélyesebbé, váratlan pofonokkal terhessé,  agresszívabbá válnak a hétköznapjaink is. Ezt bizonyítja az a történet is amit az infostart ismertetett. A Fővárosi Törvényszék nem jogerősen 6 év 8 hónap börtönre ítélt egy járókelőre támadó férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés miatt – tudatta a bíróság.

Hirdetés

“Minden előzmény nélkül”

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2019. június 9-én kora délután egy budapesti gyalogátkelőn a sértettet minden előzmény nélkül arcon ütötte. A nő az ütéstől a falnak csapódott, majd a földre esett és eszméletét vesztette. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a súlyosabb, közvetett, vagy akár közvetlen életveszélyes állapot kialakulásának esélye is.

Egy másik esetben

Ugyan az a férfi megjelent egy budapesti kórház pszichiátriai osztályán és felvételét kérte, arra hivatkozva, hogy nincs mit ennie és nincs hol laknia. Miután az ügyeletes orvos közölte vele, hogy erre csak egészségügyi panasz esetén van lehetőség, a vádlott dühös lett, üvöltözni kezdett, széket dobott az egyik ápoló felé. Az őt elvezető biztonsági őrre is rátámadt, többször megütötte. A biztonsági őr karja a bántalmazás következtében eltört.

Enyhítő és súlyosító körülmények

A törvényszék a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott – beszámíthatóságát nem érintő – pszichés állapotát, beismerését, valamint azt, hogy az egyik cselekménye kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, a garázda jellegű elkövetést, továbbá, hogy a cselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az elsőfokú bíróság a vádlott letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva a másodfokú eljárásig fenntartotta. A törvényszék elsőfokú ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős – közölte a bíróság.

Ez a pofon pedig Szegeden csattant el

A délmagyar is egy hasonló pofozkodásról számolt be:

“Délmagyarország internetes fórumán, hogy november 18-án, pár perccel 13 óra után a Tarján felé induló villamos vezetője megpofozott és megrugdosott egy 14 éves fiút a Centrum áruháznál a megállóban, mert az ráütött az orra előtt becsukódó ajtóra.”

Ebben az esetben azonban még nem született ítélet.

Na és Salgótarján?

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.