Botrányos izraeli hírszerző cég állt a civilellenes lejárató kampány mögött

Harvey Weinstein szexragadozó producernek is dolgozott az az izraeli hírszerző magáncég, amely a Politico cikke szerint a Soros-civilek elleni lejártókampányban is részt vett. A magyar kormány hallgat.

A választási kampányban titkosszolgálati eszközöket is felhasználva lejárató kampány folyt Soros-kapcsolatú civilek, személyiségek ellen, köztük a Migration Aid vezetője, Siewert András ellen is. A lejárató kampány a kormánybarát sajtóban zajlott.

Többször felmerült, hogy az operációkban az az izraeli Black Cube nevű cég is szerepet kapott, amely világszerte rengeteg galibát okozott, az izraeli Haaretz információi szerint például meghekkelte a nigériai választást, amit a cég viszont tagadott.

Most a Politico arról ír, a Black Cub állt a civilek lejáratása mögött, amiről a cég két, természetesen névtelenséget kérő alkalmazottja beszélt a lapnak. A lejáratás abból állt, hogy üzleti ajánlattal, támogatási szándékkal (nem létező cégek nevében) megkeresték az érinttt civileket (nem csak a Migration Aidet), majd Bécsbe találkozót beszéltek meg velük. Ha erre ráálltak, az interjú alatt kompromittáló mondatokat próbáltak meg kihúzni belőlük. Ezek jutottak el bizonyos utakon a Magyar Időkhöz.

A Politicnak nyilatkozó Black Cube-alkalmazottak állítják, a cég részt vett ezekben a műveletekben. A Black Cube azt nyilatkozta a Politicónak, sosem adja ki az ügyfelei nevét, és nem kommentál spekulációkat.

A Black Cube-ot felbérelte Harvey Weinstein, szexuális visszaéléseiről elhíresült producer is, hogy nyomozzon színésznők után, amiért a cég később elnézést kért.

A magyar kormány nem reagált a Politico megkeresésére.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Újabb botrány a Fidesz hazugsággyárából! Titkosszolgálati háttérrel próbálja lejáratni a kormány-sajtó a Migration Aidet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük