Polt börtönbe kerül, ha elsikálja Tiborcz csalási ügyét

Nyilvánosságra került az EU csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak jelentése az ELIOS nevű cégről. Ennek a társaságnak volt tulajdonosa Orbán Viktor veje, Tiborcz István, és ez volt az a társaság, amelyik letarolta az önkormányzatok által kiírt uniós finanszírozású közvilágítás-fejlesztési pályázatokat. A jelentés 35 pályázat esetében tárt föl komoly szabálytalanságokat, felmerül a szervezett bűnözés gyanúja is.

Az OLAF azt javasolja, hogy az Európai Bizottság mindezért 13 milliárd forinttal büntesse Magyarországot.

Az MSZP bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios Innovatív Zrt.-t érintő jelentése alapján – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, a Legfőbb Ügyészség székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón.
Harangozó Tamás elmondta, az MSZP helyi önkormányzati képviselője kikérte és Szolnok jegyzőjétől hivatalos levélben kapta meg a várost érintő OLAF-jelentést.

Szerinte a jelentésben le van írva az az összejátszás, csalássorozat, amely a magyar kormány, a fideszes önkormányzat és Tiborcz István-féle Elios Zrt. összejátszásával történhetett meg.

Megjegyezte, Tiborcz István 2009 óta – változó minőségben – vezető tisztségviselője volt a zrt.-nek. A szolnoki szerződés aláírásakor egy kft.-n keresztül 50 százalékos tulajdonos és ügyvezető volt az Eliosnál.

Egy cél volt: kicsalni az uniós pénzt

Az ügy részleteit ismertetve közölte, 2013-ban az irányító hatóság a Szolnok közvilágításának energiatakarékos átalakítására kiírt pályázat feltételeit a benyújtása előtt pár nappal úgy módosította, hogy annak egy célja volt: kicsalni az uniós pénzt.

Harangozó Tamás szerint a projektet egyáltalán nem lehetett volna támogatni, ha a pályázat műszaki kiírásával nem machinálnak. Szólt arról is, hogy három pályázat érkezett és mind a hármat ugyanaz az ember készítette, a független auditor pedig a nyertes, az Elios Zrt. közvilágításért felelős igazgatója volt.

Az MSZP-s politikus az ügyészségi vizsgálat részleteit is firtatta. Tudni akarjuk, kik azok az ügyészek, akik ezt a nyomozást az elmúlt időszakban eltusolták – hangoztatta, azt is tudakolva, miért nem történt nyomozati cselekmény az ügyben. „Épp az ügyészség tusolja el effektíve ezt az ügyet”.

A DK pedig azt írta, kormányváltás után Polt Péter, fideszes legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell, de ha megpróbálja elsikálni Orbán vejének csalási botrányát, ő maga is börtönbe fog kerülni.

(Forrás: MTI)

OLAF: szervezett csalási mechanizmust építettek ki Orbán vejének volt cégénél

Fideszesek is kihátráltak Orbán vejének volt cége mögül, de lett is nagy riadalom

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2018.02.07 - 20:03
  Közvetlen hivatkozás

  ez a mocsadék remélem már előre megirja büntetését ??!!! A MAGYAR NÉP MÁR TUDJA !!!

  Válasz
  • 2018.02.07 - 21:46
   Közvetlen hivatkozás

   Tudja bizony, vagy tudnia kellene, hisz 2010-ben úgy választotta meg a mi bölcs vezérünket 2/3-os parlamenti többséget eredményező többséggel, hogy előtte már ’98 és ’02 közt bemutatta, hogy közömbös számára az ország sorsa, csak a hatalom és a pénz érdekli. Tudható volt, hogy ha az Orbusconi minősített többséget szerez, bebetonozza a hatalmát. A NER többi szépsége már mind ennek a hozadéka. A Polt Petya bizony szabad ember marad még sokáig. Kár álmodozni. 2010-ben kellett volna észen lenni.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük