Postás bácsi levelei 4.) – Fehérneműt-próbáló támadás

Szerkesztőségünk elfogta Postás Bácsi leveleit. Az üzenetek Malvinkának szólnak, aki a jelek szerint nagy türelemmel, de fogyatkozó reménnyel várja, hogy a köz szolgája végre elhozza neki egy régi barátnő, Adélka levelét. De miért késlekedik az a fránya kézbesítő?...

Drága Malvin!

Szemérmem tiltja a részletek teljes feltárását, legyen elég annyi, hogy törülközőbe csavarva üldögélek íróasztalom mellett, és azon fáradozom, hogy mielőbb eljuttassam Drága Magácskának legújabb magyarázkodó levelemet.
Kézbesítő-körutaim során olykor néptelen, csendes utcácskákba vetődök. Így történt ma is. Dús lombok, csak a szellő susog a fasorban és a postaládák mögött kivillanó kertekben. Sehol egy lélek. Mintha azték piramisok után kutatnék az őserdőben. Ilyenkor a postás bácsi figyelme ellankad, a csodás környezetben a legkeményebb kézbesítőszív is ellágyul. És megtörténik a baj…

Tisztelt hölgy!

A kies csalit, amelynek mélyén barátságos villa lapul, már-már mögöttem marad. A kerítésnek itt a vége, jöjjön a következő kertes ház, a következő postaládika a hívogató réssel. De hirtelen szétrobban a csend: a kert sarkában ravaszdi házőrző lesett rám meglapulva, aki kivárta, hogy elhaladjak mellette, és az utolsó pillanatban zseniális időérzékkel támad. Őrjöngve, üvöltve ugrik a kerítésnek. A frászt hozza rám a kutyuli. Nem tudok én haragudni rá, hiszen a munkáját végzi – de azért egy mákszemnyivel kevesebb sunyiság elviselhetőbbé tenné a találkozást.
Fehérneműm állapota jelenleg sajna nem teszi lehetővé számomra, hogy még ma kézbesítsem Önnek Adélka rég várt levelét. Drága Malvin, bizonyos vagyok abban, hogy ha egyszer mégis elvergődök az Ön becses postaládájához, Adélka leveléből végre értesülhet a doberdói ütközet állásáról.
Addig is maradok őszinte híve.

Kéztsókkal:
Postás bácsi

PS: Addig is ameddig nem tudom oda szállítmányozni a küldeményt, ígérem minden héten tájékoztatom, úgy, a küldemény és saját állapotomról. Drága Malvin határtalan boldogságot okozna nekem, ha ez a csevegés a továbbiakban monológról, dialógusra válhatna. Jó lenne tudni mi jár éppen abban a gyönyörű kis fejecskéjében. Ha meg nem sértem.

Ismételt mély hódolattal tsókolom a kezeit.

Postás Bácsi előző levelintje:

Postás bácsi levelei 3.) – Kezicsókolom! Ugye nem veszi sértésnek?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük