Sorting by

×

Teljes a téboly a Mediaworksnél – Potenciális gyilkosoknak tartja a nyírségi falu keresztény lakóit a főszerkesztő?

Potenciális gyilkosoknak tartja a nyírségi falu keresztény lakóit a Mediaworks főszerkesztője? “A nyírkarásziakat ismerve lehet, hogy Nyírkarászon a vasárnapi mise után megölnék Budapest főpolgármesterét…” -ezt mondta Néző László, a Mediaworks-központ főszerkesztője egy nyilvános műsorban.

Néző  döbbenetes állítása

“Karácsony ugye nyírkarászi, elméletileg egy nyírségi gyerek, na most ha Nyírkarászban ezt nyíltan elmondaná, vagy Nyírkarászon megjelenne mondjuk a vasárnapi mise után, nem biztos, hogy további főpolgármesteri babérokra is pályázhatna, mert esetleg nekrológot kellene róla írni, mert a nyírkarásziakat ismerve, én mellette voltam, tanítottam a Berkesz nevű faluban, az Nyírkarász mellett van, úgyhogy ismerve őket nem biztos, hogy ezt nagyon eltűrnék. És nem is értem, hogy egy nyírkarászi gyerek hogy ejthet ilyet ki a száján, mert bármennyire is vallástalan most már a világ nagy része, azért még falun az emberek többsége még, ha nem is jár templomba, de mégis átéli a kereszténységet.”

A lényeg, hogy gyalázhassa Karácsony Gergelyt

Az, hogy a Mediaworks-központ főszerkesztője finoman szólva tájékozatlan – Budapest főpolgármestere nem nyírkarászi születésű, hanem Nyírtassról származik -, szóra sem lenne érdemes. Az is könnyen ellenőrízhető, hogy badarságot beszélt, amikor Berkeszt Nyírkarász szomszéd településeként tüntette fel, miközben az a valóságban Nyírtass.

Persze, ha már Berkeszen tanított a főszerkesztő, akkor ennyit minimum megtanulhatott volna, de fogjuk rá, hogy egyszerűen tévedett, vagy neki a nyírségi települések mind egyformák, és számára mindegy melyiknek a lakóiba rúg bele.

A lényeg, hogy gyalázhassa Karácsony Gergelyt, és ehhez még egy falu lakóit is képes olyan színben feltüntetni, mintha potenciális gyilkosok lennének. Olyanok, akik keresztény létükre egy vasárnapi mise után nem tűrnék Karácsony kijelentéseit, és sutba dobva a Tízparancsolat, megölnék a főpolgármestert.

Mindezeket azért bátorkodik Néző kijelenteni, mert állítása szerint “ismeri” a nyírkarásziakat. Gondolom, hogy pont annyira, mint a településeket, vagy Karácsony szülőfaluját, vagy a Bibliát.

Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy az egyik legmocskosabb, legerkölcstelenebb keresztényellenes kijelentésnek tartom Néző László kijelentését a rendszerváltás utáni Magyarországon, mert eddig még senki sem vetemedett arra, hogy azt sugallja, hogy a hívő keresztények gyilkosok vagy lincselők.

Ha ilyeneket egy ellenzéki szereplő állítana, vajon mi lenne a következménye?

Vízió a becstelenségről

De visszatérve Nyírkarászra, a karásziakra, akiket a kormány embere “ismer”. Nos, az a helyzet, hogy én nem valamelyik környékbéli településről ismerem a karásziakat, hanem mert Nyírkarász az édesanyámnak a szülőfaluja. Ott nőtt fel, egy tízgyermekes, hívő keresztény családban. Magam is rengeteg időt töltöttem gyermekkoromban ott a nagymamámnál, a rokonaimnál. Hálás vagyok érte, mert rengeteg szeretetet kaptam tőlük, és példát hitről, erkölcsről, elfogadásról. Megtanultam azt is, hogy a rosszat csak a jóval lehet legyőzni. Lélekben karászi vagyok, mert ott vannak a gyökereim.

Sem én, sem a hozzátartozóim nem vagyunk potenciális gyilkosok. Bármit is feltételez Néző László, bármennyire is fordítja ki a kereszténységet, és használja ürügyül a politikai gyűlöletbeszédéhez, elfogadhatatlan, hogy egy nyírségi falu lakóit ártatlanul megvádolja, és olyasmit vizionáljon, ami becstelen.

Kapcsolódó

 

Mediaworks

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.