Pusztai Erzsébet: nevetséges, amikor arra hivatkoznak kormánytagok, hogy a találkozás után két nappal elvégzett tesztelés negatív!

A hét híre, hogy a hétvégi buli miatt házikaranténba kényszerülő kormánytagok és Fidesz-potentátok jelentős részének második koronavírus tesztje is negatív lett, így teljes mellszélességgel tértek vissza a munkába.

Igen ám, de….

Pusztai Erzsébet járványügyi szakembernek erről egészen más a véleménye, amit közösségi oldalán osztott meg a nyilvánossággal:

“Ha valaki bizonyítottan fertőzött személlyel találkozott, annál a tesztelésnek azonnal nincs értelme. Legalább öt nap kell ahhoz, de néha több, hogy ha megkapta a fertőzést, akkor benne is megjelenjen a vírus.

Ezért ilyenkor csak a karantén marad és csak aztán – kb. egy hét múlva a teszt, majd a másik teszt.

Nevetséges, amikor arra hivatkoznak kormánytagok, hogy a találkozás után két nappal elvégzett tesztelés negatív

Nem jelent semmit, lehet, hogy három nap múlva pozitív lesz.

Botrányos, hogy a határt lezárják, de itthon a tesztelésért fizetni kell, sőt, csak a Magyarországon végzett tesztet fogadják el! Ez nem járványvédelem, ez szégyenletes pénzszedés!

Nem megoldás az, hogy lezárják a határt, de itthon képtelenek kellő tesztelést és felderítést végezni!

Kórház előtt sátorban végzett teszteléssel lehetne a mentőszolgálat munkáját csökkenteni. A legtöbb ember odamenne autóval, adatfelvétel ott történhetne és mobilon közölhetnék az eredményt. Persze csak akkor, ha a költségvetésből beszerzett tesztekért nem fizettetne újra a kormány!”

https://www.facebook.com/erzsebet.pusztai.5/posts/3283341805077230

A kommentekből…..

“Úgy látszik, hogy csak a “nép”-re vonatkoznak a szabályok, pl 14 napos karantén”

“Magyarország Kormányának tagjai különleges anyagból készültek ! Ami túl lett adagolva , az a kapzsiság hazugságok tömkelegével és arcátlan pofátlansággal vegyítve !”

“Minősíthetetlen eljárás az egészségügyi kormányzat részéről! Mint ahogy az is a felelőtlenség csúcsa, hogy miközben körülöttünk minden országban 2. hónapja növekedett a fertőzöttség, mi azt játszottuk, hogy Magyarország a vírusmentesség Mekkája! 292 új fertőzött tegnapról mára! Sosem volt még ennyi!”

“Ideje volna már hogy Államtitkár Asszony véleményéhez az orvosszakma és a társadalom gondolkodni képes része is csatlakozna! Ellenkező esetben súlyos és fájdalmas árát fizeti meg a gyávaságnak és opportinuzmusnak. És bármilyen nehezen képzelhető is el, a vírus nem válogat, nincs tekintettel sem politikai sem társadalmi szempontokra, kiváltságokra.”

szenteltvíz

5 hozzászólás

 • Avatar
  2020.08.30 - 13:17
  Közvetlen hivatkozás

  Egy egyszerű, hétköznapi ember vagyok. Egy, a sok millióból az EU területén belül.
  Őszintén szólva már az első pillanattól értetlenül álltam azzal szemben, hogy – amennyiben egyáltalán hinni lehet a médiában közzétett információknak – Horvátország a kezdet kezdetén “zöld” kategóriába került a “színezések” időszakában. Természetesen magyar oldalról tekintve a dolgokat! Amíg a hírek abban az az időszakban – és itt ismét kiemelném, hogy amennyiben a hírek fedik a valóságot – arról szóltak, hogy Horvátország elsők között produkálja a “második hullám” ( ha egyáltalán valóban létezik ilyen ) tüneteit, mi nagyvonalúan zöld kategóriába tettük őket. Kérdem én, túl sok a magyar felső tízezer érdekeltsége a horvát tengerpart környékén, és szükség volt már némi bevételre? Esetleg ők, maguk is ott “áztatják” szívesen, és kínos lett volna olyan rendeleteket életbe léptetni, amelyek betartása kellemetlen, esetleg nem kívánatos, be nem tartása viszont veszélyesen ciki lett volna az említett réteg számára?
  Bebizonyosodott ( hajókázás ), hogy ebben lehet valami!
  A válasz, és az igazság viszont szerintem odaát van! Valahol félúton az emberek biztonságban, egészségben, nyugalomban élhető léte, és a milliomosok érdekei között. Ez engem végtelenül felháborít, a gyomrom forog már ettől az egésztől! Időközben a friss információkat olvasva ( ismét jelzem, ha igazak ) Ausztriától, Németországig, most Szlovéniában is kiderült, hogy az új fertőzések jelentős része Horvátországból visszatérő, meggondolatlan nyaralóknak tudható be.
  Aki például Görögországból most pánikszerűen haza utazik, hogy az elseje utáni karantén, tesztet elkerülje, automatikusan garantáltan negatív?
  Tisztelettel kérdezem, ez az egész most tényleg vészhelyzet, egy előre nem várt egészségügyi súlyos válság, vagy csupán néhány ( tíz, száz ) erősen felső kategóriás személy, esetleg család gazdasági manipulációja, amely’ az egész világot érinti?

  Válasz
 • Avatar
  2020.08.31 - 09:11
  Közvetlen hivatkozás

  Furcsa emberek vagytok. Ti erös , sértödékeny , kemény ,igazságkeresö kormány kritikusok……. Bennetek nem az igazság ,hanem gyülölet és az irigység beszél… ..

  Válasz
  • Avatar
   2020.08.31 - 13:34
   Közvetlen hivatkozás

   Furcsa (?), hogy a narancssárga köd ilyen mértékben képes elkábítani embereket! ” Kevesebb Adria, még több Balaton”! Ezt nem én mondtam, hanem az általam ( általunk ) állítólagosan gyűlölt, irígyelt kormány első embere. Tette mindezt már akkor, amikor a szomszédos helyzet tényként volt kezelhető. Időben! Az erre vonatkozó, az ország polgárainak védelmét elősegítő intézkedések viszont valamiért nem követték tettként a szavakat! Helyette kenegettük tovább a vajaskenyeret. Ez a válságos időszak nem csupán Magyarországról, legfőképp’ nem a Fideszről szól. Elviekben, és talán gyakorlatilag keményen részesei vagyunk! Az igazság kereséséről pedig csak annyit, hogy jól fel kell gyűrnie a gatya szárát annak, aki e kemény cselekedetre szánja el magát, mert az bizony jó mélyre van elásva jelenleg!

   Válasz
 • Avatar
  2020.08.31 - 09:17
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Pusztai néni… ha Jézus élne ,mellette biztosan te lennél a Judás….

  Válasz
  • Avatar
   2020.08.31 - 11:02
   Közvetlen hivatkozás

   Miért? Mert szakember, ellentétben a végtelenül ostoba Orbán nyalonc Müller Cecíliával, aki két forintért az anyját is eladná!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük