Puzsér „a felső 10 százalék igényeiről az alsó 90 százalék szükségleteire” fókuszál

A döntő különbség, hogy míg Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester az autósoknak tervezi Budapestet, az Állampolgárok a Centrumban Egyesület a gyalogosoknak – jelentette ki a szervezet főpolgármester-jelöltje szombaton fővárosi sajtótájékoztatón.

Tarlós „szovjet-közép-ázsiai” mintákat követ

Puzsér Róbert arra reagált, hogy a jelenlegi főpolgármester egy lapinterjúban azt mondta, húsz percig ingyenessé tenné a parkolást.

Az Állampolgárok a Centrumban Egyesület jelöltje úgy fogalmazott: újra akarják tervezni Budapestet autóról emberre, Nyugat-Európában ugyanis mindenütt ez a trend. Tarlós István ezzel szemben „szovjet-közép-ázsiai” mintákat követ – hangoztatta.

A város lassan megtelik autókkal, több már nem fér be. Évente 25 ezer további gépkocsit helyeznek forgalomba Budapesten, azonban a folyamatot óhatatlanul meg kell fordítani – jelentette ki.

Autók „csábítgatása” helyett

Puzsér Róbert szerint Tarlós István „a felső 10 százaléknak” fejleszti a fővárost, mert úgy gondolja, nekik van érdekérvényesítési képességük. Ők alkotják a gazdasági elitet, amely az agglomerációban él. Főpolgármesterként azonban ő „a felső 10 százalék igényeiről az alsó 90 százalék szükségleteire” tervezné újra Budapestet – hangoztatta a jelölt.

Bodrog Zoltán, a Sétáló Budapest program főszerkesztője arról beszélt, hogy a hivatalban lévő főpolgármester a városlakók erőforrásaiból osztogat, amikor ilyen parkolási ígéretet tesz, autókat „csábítgatva”. Holott éppen a tömegközlekedés bővítésén és a terek közösségi használatának erősítésén kellene fáradoznia – vélekedett.

Az ő „húszperces mondásuk” a programjukban arra vonatkozik, hogy ennél ritkábban sehol nem követhetik egymást a tömegközlekedési járatok, amire fedezet is van – közölte.

Ha alulmarad, várja az alkalmat a Sétáló Budapest program „megfuttatására”

Kérdésre felelve Puzsér Róbert azt mondta: nem csodálkozna, ha tényleg igazak lennének a hírek, amelyek Zugló csődhöz közeli pénzügyi helyzetéről szólnak, Karácsony Gergely kerületi polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt ugyanis „rendkívül gyengekezű városvezető”.

Az Állampolgárok a Centrumban Egyesület jelöltje továbbá kiemelte, hogy amennyiben nem választják meg főpolgármesternek, nem kér semmilyen pozíciót, hanem visszavonul a kulturális térbe, és várja a következő alkalmat a Sétáló Budapest program „megfuttatására” a közvélemény előtt, feltéve, hogy azt addig „a kapzsi politikusok” nem lopják el és valósítják meg. Ha megteszik, ő elégedett lesz – fűzte hozzá.

Nem a 2010 előtti világot akarják visszaállítani, ők az elmúlt harminc év ellenzéke – jelentette ki Puzsér Róbert.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük