Megosztja az érdeklődőket Majka kijelentése Curtissel kapcsolatban. Akik testközelből tudják, miről beszélt, azok megértik, akik hallomásból ismernek hasonló történetet, kétkednek jogosságában. Ebben a történetben nem az említettek az igazán érdekesek, hanem a jelenség, ami rengetegünket érint így, vagy úgy.


Miről is van szó?

Majka és Curtis hosszú évek óta barátok és munkatársak. Minden jól ment egészen addig, amíg Curtis – Majka állítása szerint – közelebbi kapcsolatba került a droggal. A helyzet odáig fajult, hogy nyilvános lett a dolog.

Majka: Egy fájdalmas és tehetetlen bejegyzést kell közzétennem!

 

Puzsér Róbertnek is van véleménye, íme:

Minden második rock & roll formáció életében eljön a pillanat, amikor egyik tagot annyira bedarálja a szex és drogok által terhelt életforma, hogy a többiek kibasszák a bandából.

Ilyen esetből a könnyűzene története több ezret tart számon – odamennek hozzá, és azt mondják:

„Haver, mostantól vége. Emberileg szar alak vagy, szakmailag rég árnyéka önmagadnak – nem tudunk számítani rád. Úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink. Ne neheztelj! Nekünk így a legjobb.”

Olyan eset, hogy egy banda tagjai egy koncerten bemószerolják a haverjukat rajongók ezrei meg a rendőrség előtt, mert az drogozik, még nem fordult elő a szórakoztatóipar komplett történetében. Arra az elvetemült aljasságra, hogy a haverodra ráküldd a hatóságot, mert épp nem tudsz vele haknizni, a mai napig kellett várni – és jött Majka, az ózdi hős, a drog elleni harc apostola, a cserbenhagyott barát, hogy a poptörténet lapjaira jellemtelenségből és árulásból új fejezetet írjon.

Most a teljes hazai nyilvánosság körbeszopkodja Majkát:

tőle láthatóan bármi belefér. Neki nemcsak az Ezek megőrültek! meg a Való Világ, de ez a példátlanul alávaló árulás is jól áll – a közvéleménynek semmi kifogása Majka gyalázatos húzása ellen. Mert szegénynek milyen nehéz lehetett – hisz Curtis veszélyeztette a megélhetését! Curtis – Majkáét?! Na persze! És erre az a válasz, hogy nyilvánosan teleokádja a médiát, és feljelenti a haverját?! Mert különben találgatnának azt emberek? És ha találgatnak? Mit fáj az Majkának? Lehet, hogy ebbe ő ma még belehal?

Majka bosszút állt:

nemtelen, aljas módon megszégyenítette és meghurcolta Curtist, akinek a popkarrierjét köszönheti, azt ugyanis nem nyelte le, hogy Majka papánál erősebb legyen a kokain. Nyomasztó látlelet az ország morális állapotáról, hogy ez az önimádó vamzer most megdicsőül. Mintha Az ötödik pecsét végén az képezné a katarzist, hogy Keszei Károly művészi fényképész milyen bátran feljelenti a vendéglátóit. Csakhogy Keszei Károlyra mindenki köp – az író, az olvasó, a rendező és a néző egyaránt. Majka, az Istennek tetsző életet élő popsztár és családapa megdicsőül: még jó, hogy feljelentette – hisz a rohadék Curtis drogozott!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét