Quaestorizált haszonlesők, szügyig a tutiban – a bűnüldözés sarlatánjai 10.

Nincsenek megoldatlan ügyek, csak ügyetlen megoldások vannak és hivatástudat nélkül tevékenykedő bűnüldözők. No, azért sértettek is akadnak szép számmal, akik különböző okok miatt, de maguk is tevőlegesen hozzájárulnak valamiképp a bűncselekmények elkövetéséhez. Így van ez a Quaestor esetében is.
[mnky_ads id=”10551″]

A csábítás trükkje

Annak idején kaptunk egy e-mailt a Quaestortól, kötvényünk lejárta előtt nem sokkal, hogy ha legalább 1 millió forint megtakarítást helyezünk el náluk, vagy egy új ügyfelet szerzünk nekik, aki 1 millió forint értékű kötvényt vásárol, akkor ingyen vendégül látnak a mátraházi luxushoteljükben- mondta az egyik károsult.

A magas hozam ígérete, a kapcsolati tőke látványos felvonultatása elkábított számtalan haszonlesőt. Mert, hogy Tarsoly bennfentes viszonyban volt Orbánnal, az hótziher. Nem is tagadja, hiszen számos eset is ezt bizonyítja. Nem mi szotyiztunk együtt a VIP páholyban, hanem ők, vajon hova köpték a héját? Aki bennfentes kapcsolatot ápol, az bennfentes információkhoz is könnyen hozzájut.
[mnky_ads id=”10552″]
Majd kétszáz milliárdnyi kár érte azokat, akik a magas hozam reményében megszívták Orbán csókosának mézesmadzaghúzással operáló szlogenjeit.

A hatalom is beszállt

Különös, hogy a pávatáncos csak akkor szólt a jó tanuló arcú Vargának, hogy vegye fel Tarsollyal a kapcsolatot hivatalból, amikor már körbe trombitált minden érdekeltnek, hogy vegyék ki gyorsan a pénzüket a Quaestorból. Névrokona, Orbán Gábor államtitkár gyorsan fogadta is a bukott, szotyizó Quaestor vezért, aki közölte, hogy súlyos finanszírozási gondjai vannak, ami miatt nem képes biztosítani az általuk kibocsátott kötvények likviditását. Elhiszed, hogy Orbánnak halvány segédfogalma sem volt arról, hogy 150 milliárd forint értékben, felhatalmazás nélkül, jogosulatlanul bocsátott ki kötvényeket a Quaestor?

Most azzal ne is foglalkozzunk, hogy volt képes Orbán előbb válaszolni a Tarsoly levélre, még mielőtt az megérkezett volna. Inkább azt kérdeznénk, tőle vajon tudott-e- arról, hogy Szijjártó, meg Polt is miképpen kötődött Tarsolyhoz? Meg arról, hogy miért is kellett két hetet várni a Quaestorbukás után arra, hogy előállítsák és őrizetbe vegyék Tarsolyt?

A hatóságokon sok minden múlt

Szakmájuk tisztességét óvták-e, vagy a politikai megfelelési kényszer lett úrrá rajtuk. Meg tudták-e állapítani, hogy mi rejlik a liechtensteini Insula Management Establishment cég mögött, hogy valójában kikkel állnak kapcsolatban, és miért kellett közbenső tulajdonoskén szerepeltetni ezt a céget a Quaestor birodalomban. Fel tudták- e deríteni, hogy a Veresegyházi Ingatlan Kft-nek mi köze van ehhez az egészhez, és meg tudták-e állapítani, hogy a brit Virgin szigeteken, valamint a Panamában bejegyzett ugyancsak Quaestor cégek tulajdonosi körének és esetleges magyar kapcsolatainak volt-e szerepük ebben az ügyben. Mellékesen, még parlamenti belépője is volt Tarsoly Csabának, akár csak egy tiszteletbeli, nemzetbiztonsági kockázattal is rendelkező arab konzulnak.

De ki az az Orgován Béla, és hogy mozog a pénz?

A fakenews szerint a Quaestor beugró vezérigazgatója ideig-óráig egy közmunkás, aki gyilkossági kísérletért ült börtönben. Aki egy olyan cég vezére pár napig, amelyből még korábban, március 9-én veszi ki a pénzét a külügy, még mielőtt az öncsődöt hazudna. És másnap meghal a Külgazdasági és Külügyminisztérium beruházási főosztályvezetője, micsoda véletlen egybeesés. Naná, hogy bedobja a mentőövet a pávatáncos és közli, hogy az ő utasítására vették ki a pénzüket a minisztériumok az összes brókercégtől.

Hát ennyit röviden a kezdetekről, a kibontakozás majd csak ezután jön.
[mnky_ads id=”10553″]

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük