UD Zrt., a végtelen történet – a bűnüldözés sarlatánjai 9.

Nincsenek megoldatlan ügyek, csak ügyetlen megoldások vannak és hivatástudat nélkül tevékenykedő bűnüldözők. Nem nagyon látni már, hogy hol volt a kijárat ebben az eljárási útvesztőben. A tájékozódási pontok is ide – oda vezetnek. Hol szivárog a fény, hol pedig teljes a sötétség. UD Zrt, csak üsd be a googlebe és szörfözz végig te is a történéseken. Majd meglátod!

A feljelentés megalapozottsága

“A Legfőbb Ügyészséget egykor képviselő Kovács Attila (Laborc Sándor egy levélben bepanaszolta az UD-ügy nyomozását felügyelő ügyészt a legfőbb ügyésznél, Kovács Attila ezért vett részt a Fővárosi Főügyészség sajtótájékoztatóján) egyenesen úgy fogalmazott: az ügy egyik – és talán legfőbb – tanulsága, hogy olyan feljelentést kell tenni, ami tényekkel és bizonyítékokkal kellőképpen alátámasztott. Az NBH-nak minden eszköze és lehetősége meglett volna arra, hogy ilyen feljelentést tegyen.” (Népszabadság 2009.07.31)

De ebben az esetben az ügyészségnek a feljelentés kiegészítését kellett volna elrendelnie a hiányos adatok pótlására és így elkerülhette volna a látszólag frappáns, de valójában semmitmondó, utólagos magyarázatot arról, hogy miért is utasították el a feljelentő panaszát!

Híváslisták jogosulatlanul, ki így beszélt, ki úgy

Pihentetőül csak annyit, hogy két rendőr ellen is indult büntetőeljárás, akik hivatali helyzetükkel visszaélve különböző személyek híváslistáit kérték le jogosulatlanul, mely híváslistákat aztán a hatóságok az UD Zrt székhelyén találták meg a hírek szerint. Sokáig tartott az UD Zrt ügyeinek hullámverése. Ki hazudott és ki nem, ez volt a sláger.

Korábban Dávid Ibolya kitartott amellett, hogy az „UD Zrt. működése fekete munkák sokaságáról szólt”, azonban „a kényesebb ügyeket nem dokumentálták”.  Hogy mire gondolhatott az MDF volt elnöke, ki tudja. Talán az OTP vezérre, akinek az UD Zrt egyik vezetőjével történt telefonbeszélgetésének hanganyagát az elnök asszony letette a bankár íróasztalára.

Az évekkel ezelőtt történt tárgyalás során az MLSZ elnök azt állította, hogy „Dávid Ibolya hazudik, amikor azt mondja, hogy nem történt zsarolás “. A minap megtartott tárgyaláson Dávid Ibolya nevezte „tömény hazugságnak” mindazt, amit Giró-Szász András mondott, fenntartva korábbi állításait.

Finálé

Na, mindegy, jöjjön a finálé. A jutalomjáték. Mert megállapodtak. A magyar állam, a világraszóló győzelmet aratott, szabadságharcos, jobboldali nemzeti populista fundamentalisták meg az UD Zrt. Megállapodtak, mert a fineszesekhez közeli cég / lásd a telefon másik végén szereplőket, az esztergomiakat és a többi potentátot/ szerint az NBH és a magyar állam olyan közléseket tett, amelyek alkalmasak voltak társadalmi értékelésének hátrányos befolyásolására, ezért a jogsértés megállapításán túl megfelelő elégtételre, valamint 1.771.094.000 forint vagyoni kártérítés egyetemleges megfizetésére kérte kötelezni az alpereseket. Hogy mennyit sikerült leszakítaniuk pontosan, azt nem tudni. Az őket képviselő ügyvéd akkoriban azt mondta, nem adhat konkrét felvilágosítást a megállapodás részleteiről. Az ügyről így számolt be az ATV

Mégis kinek az érdeke?

Kinek fűződhetett érdeke ahhoz, hogy az MDF eltűnjön a politika színpadáról és szavazótáborának egy részét magához édesgesse? Eltűnt a MIÉP, a Torgyán féle Kisgazdapárt és az SZDSZ is. Mégis kinek az érdeke? Kinek az érdeke, hogy a baloldali ellenzéket felaprózza, szétforgácsolja, megossza? Mégis kinek az érdeke, hogy az önkormányzati választásokat megelőző napokban úgy ossza a lapokat, hogy azokból mindenféleképpen a baloldali ellenzék kerüljön ki vesztesen? Vajon ki lehet az osztó? Máris 2019 következik, akkorra mi lesz majd a kitaláció? Itt a vége, fuss el véle.

 

Előzmény

Az UD Zrt labirintusa – A bűnüldözés sarlatánjai 8.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük