2019.04.26. Névnap: Ervin

A résztvevők is szégyellték, hogy Orbán évértékelő beszédét mentek megtapsolni 0 176

orban-evertekelo2019

Hát ilyen még nem volt. Hogy maguk a résztvevők is szégyelljék, hogy az évértékelő beszédet mennek megtapsolni, és fekete leplekkel takarják még az útszakaszt is, ahol a Várkert bazárba jutnak! Legközelebb talán a kazamatákon keresztül tessék.

De bent mindenkinek megjött a bátorsága.

Orbán poénkodik az ellenzéken (látjátok, milyen bátran fütyörészek?), de ha nem aggasztaná a dolog, nem szidalmazná hosszan a baloldali főpolgármesterjelöltet, akinek babonából a nevét sem mondja ki. Na, itt sem hangzik el többé a “Boldog Karácsonyt”!

A lényeg persze a csodafegyvernek szánt családtámogatási terv. És tényleg, van benne, aminek örülni lehet. Pontosabban lehetne, ha valóban mindenkire vonatkozna. De Orbán már a beszéde elején megnyugtatja híveit: nyugi, nem ám a szegényeket, pláne cigányokat akarják etetni:

“Akik a gyerekeikből akarnak megélni, azokkal nem voltunk kíméletesek.”

A korábban meglebegtetett, munkaviszonynak számító, főállású anyaság ezért már nem kerül szóba – nehogy már a cigány anyukák, a szegény régiók asszonyai…..


A támogatások, a jók is, csak a házasságban született gyerekek családjainak jutnak

Ma a kisbabák több, mint 40%-a nem házasságban születik, hanem pl. élettársi kapcsolatban. De a kedvezményes hitelt csak a házasuló nő kapja, és nem a gyereket szülő.

Jó, hogy a nagyszülő is mehet GYED-re. De nem GYES-re, a GYED-hez pedig előzetes munkaviszony kell. Szabolcsban? Borsodban? Szép, hogy a sokgyerekesek egy 7 személyes új autóhoz kapnak 2,5 millió támogatást, de hányan tudják ehhez a hiányzó sokmilliót hozzátenni?

A többiek nem kaphatnák inkább újra a megszűnt lakhatási támogatást, nem állítanák vissza nekik a régi óvodáztatási támogatást, hogy legyen a kicsinek az oviban váltócipője, mackóruhája? Persze, épüljön több bölcsőde, legyenek a négy gyerekes mamák SZJA-mentesek – de melyikük talált olyan családbarát, rugalmas munkahelyet, hogy egyáltalán adóköteles fizetése legyen?


Ami igazán tetszene, az a külföldi nyelvtanfolyam a 9. és 11.évfolyam után

Csak el tudnám felejteni, hogy a tankötelezettség csökkentése miatt százezren már a 8. évet sem végzik el.
Az én családtámogatási csomagomban első helyen a gyerekes családok kilakoltatásának leállítása volna. Aztán a befagyasztott családi pótlék emelése, a rendes oktatás, a továbbtanulási lehetőségek bővítése a mostani szűkítés helyett, hosszabb tankötelezettség, a szegregáció tilalma, újra adómentes cafeteria az iskolakezdési támogatáshoz.

Na de ki mondta, hogy ez az én csomagom? Hogy mindnyájunk csomagja?

Ünnepel a NER. Így ünnepel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + hét =

Legfrissebb cikkeink

beteg-gyerek

Hihetetlen, hogy semmi nem üti át a magyar ingerküszöböt! Azzal hülyítjük magunkat, hogy jobb, ha kussolunk, legalább békén hagynak, közben …

kullancs

Áprilist írunk így már rég „felébredtek téli álmukból” a kullancsok, akik vétlen két- és négylábú áldozataikra lesnek az erdőkben, réteken, …

horoscope-

A sorsát előre senki sem ismeri, a jóslatok közül sem valósul meg mindegyik, vagy legalábbis nem vesszük azonnal észre, nem …

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: A résztvevők is szégyellték, hogy Orbán évértékelő beszédét mentek megtapsolni!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/resztvevok-szegyelltek/