Rétvári besokallt - Körmös is lesz, államtitkár (tanító) úr? - Városi Kurír

Sorting by

×

Rétvári besokallt – Körmös is lesz, államtitkár (tanító) úr?

Bizony, nem egyszerű a parlamenti államtitkár élete, -esetünkben Rétvári Bence – amikor a parlamentben egy ellenzéki képviselő kérdésére a válasz helyett olyanokat kell elmagyaráznia, hogy miért nem a regnáló kormány a felelős, ellenben az ellenzék mindenben sáros. Ilyenkor nehéz megőrizni az érdekes előadás látszatát, természetes, hogy lankad a figyelem.

Hirdetés

Rétvári, a poroszos tanát-tipus kiborult…

Megtenné, hogy rám néz?! Négy perce beszélek önnek!”

– fakadt ki ideges pedagógusként Rétvéri Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kedden a parlament plenáris ülésén, miközben Bangóné Borbély Ildikó napirend előtti felszólalására válaszolt, és úgy észlelte, hogy az ellenzéki képviselő nem figyel rá.

Rétvári annyira kiakadt, hogy a plenáris ülést levezető fideszes parlamenti alelnöknek, Latorcai Jánosnak kellett nyugtatnia:

Államtitkár úr, ez nem párbeszéd kérdése, kérem folytassa!”

Bangóné, a “kiváltó ok”

Bangóné a világjárvány miatti korlátozások fiatalok mentális egészségére kifejtett negatív hatásáról beszélt, illetve kritizálta a kedd reggel megjelent kormányrendeletet, amelyből többek között kiderül, hogy azok, akik önhibájukon kívül – például koronavírus-fertőzés miatt – nem tudtak elmenni az írásbeli vizsgákra, pótérettségit tehetnek. Bangóné szerint ezt

nem két héttel az érettségik után kellene bejelenteni, amikor már volt olyan diák, aki inkább begyógyszerezve ült be a vizsgára, csak azért, nehogy kimaradjon.

Rétvári terelése

Rétvári Bence válaszában elsősorban az ellenzék járvány elleni védekezéssel szembeni magatartását bírálta, és méltatta az érettségik megfelelő megszervezését, mondván: nem alakultak ki fertőzési gócok.

Ekkor vette észre, hogy nem figyel rá az ellenzéki képviselő, és akadt ki rá. A közjáték után még a diákok pszichés állapotára utalva jelezte, hogy megduplázták az iskolapszichológusok számát.

Az est nem egyedi…

A hétfői nap kiborulása:

 

érettségi

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.