Schmidt Mária: az Index szerkesztősége egyértelműen kinyilvánította (…) hogy magát az SZDSZ örökösének és képviselőjének tekinti

Schmidt Mária anyák napján is lankadatlan erőfeszítéssel esik neki mindenkinek,  aki nem ért egyet vele és ennek még hangot is ad. Pillanatnyilag a soros a 444.hu és az Index.

A kiváltó ok….

Schmidt Mária a héten lehülyézte és lekomcsizta a halott ifjabb Rajk Lászlót, akit 2019 őszén még olyan hősnek nevezett, aki nélkül

„világunkból elvesztek volna a szabadság, az igazságosság és az áldozat fogalmait értelmezhetővé tevő értékek”.

Ezt Rajk Judit, a tavaly elhunyt építész özvegye “Az emlékbélyegtől a megbélyegzésig” címmel írta meg az Élet és Irodalomban csütörtökön.

A Terror Háza Múzeum igazgatója többek között azt írta:

Komoly aggályokat vet fel ifjú Rajk László értelmi képességeivel kapcsolatban, hogy képtelen különbséget tenni egy totális kommunista diktatúra gyilkos és emberellenes gyakorlata és egy szabad választásokon elnyert, demokratikus felhatalmazás alapján működő kormányzás között.

Erre reflektáltak a fent említett portál újságírói, ami Schmidt Máriát újabb megnyilvánulásra késztette:

Mária asszony: kard ki kard!

“Sorjáznak a sajtótörténeti jelentőségű megnyilvánulások a független-objektív médiumoknál. Először a 444 nevű Soros-blog jobb napokat megélt szerzője, Szily László jutott arra a következtetésre, hogy halottgyalázás recenziót írni egy olyan könyvről, aminek elhalálozott a szerzője (Rajk László: A tér tágassága (életútinterjú). Tények és tanúk. Magvető, Budapest, 2019.). Ezt a megállapítását aztán az összes független-objektív társmédia egyetértőleg idézte, illetve átvette.

Ezek szerint, aki Adolf Hitler: Mein Kampf (A harcom) című munkáját elemzi, szintén halottgyalázóvá válik? És a Wass Albertet fikázók vajon mik? Tudtommal ő sem él már.

De ami az Index.hu-t illeti, az még figyelemre méltóbb. 2020. május 3-án Haraszti Miklós “Apák és fiúk (új, bővített, javítatlan kiadás) Válasz Braun Róbertnek” címmel szólt hozzá ahhoz a véleménycikkhez, amivel Braun a Látószög blogon 2020. április 26-án megjelent írásomra reagált (A mi kutyánk kölyke: ifj. Rajk László).

Az Index szerkesztője szerkesztőségi véleményben foglalt állást a fenti eltérő véleményeket ütköztető vitában.

Ezzel az Index szerkesztősége egyértelműen kinyilvánította, hogy magát a politikából a választói támogatás megszűnése miatt távozni kényszerült SZDSZ örökösének és képviselőjének tekinti.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A szerkesztőségi coming outot jegyző Miklósi Gábor, mint szerkesztő, Haraszti Miklós tekintélye előtt meghajolva, véleményét tényállításnak fogadja el, és azt állítja, hogy az egyértelműen eldönti a vitát. Nos, tényleg eldönti és alátámasztja állításomat. Rajk még az angol tévének (!) adott angol nyelvű bejátszásban sem mondja kommunista tömeggyilkos apját bűnösnek, mindazért, amit elkövetett, szemben Magyarország demokratikusan, nagy többséggel megválasztott kormányával és kormányzópártjával, amelyet, a néma tagsággal együtt bűnösnek nyilvánít.

Miklósi azt ígéri, hogy rossz döntéséből levonja a konzekvenciát. Ezek után nincs is más dolga, mint beadni a felmondását és nem terhelni tovább sem az Indexet, sem a magyar közéletet. Mást nem tehet.”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.