Kerítésen innenKiemelt hírek

Semjén beígért egy iskolakomplexumot a szentföldi ferenceseknek

Juszt László: visszafoghatná magát egy picit “Háry Semjén Zsolt”!

Tudta, hogy ez év májusi adat szerint 8.668.731.651 forintot, azaz 8.6 milliárdot juttatott a magyar kormány a Hungary Helps Programra, ami azt jelenti, hogy Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában – összesen 24 projekt teljesülésében segédkeztünk.

Folyt. köv…..

Semjén Zsolt kedden hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Francesco Pattont, a Szentföldi Ferences Kusztódia kusztosát szerdán. A megbeszélésen részt vett Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök és Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

A kusztos a találkozó során

ismertette a kereszténység jelenlegi helyzetét a Közel-Keleten, bemutatta a szentföldi szent helyeket gondozó ferencesek keresztény közösségeket megtartó, lelkigondozásukat végző szolgálatát. Francesco Patton emlékeztetett, hogy a Szentföldi Ferences Kusztódia története a XIII. századra nyúlik vissza. A szervezet feladata a római katolikus egyház nevében gondozni és őrizni Jézus megtestesülésének legfőbb helyeit. A Szentföldi Ferences Kusztódia évszázadok során társadalmi, oktatási és kulturális tevékenységek hálózatát fejlesztette ki a helyi közösségek hitének és hagyományainak megőrzése és újjáélesztése céljából.

A megbeszélésen Semjén Zsolt kiemelte,

hogy hazánk segíti a Kusztódia által támogatásra javasolt szentföldi keresztény intézményeket, egy iskolai és plébániai komplexum kialakítását a galileai Kánában, illetve egy, a Szentföld keresztény vonatkozásait bemutató kiállítás létrehozását. A miniszterelnök-helyettes a megbeszélésen hangsúlyozta, Magyarország fontosnak tartja a közel-keleti keresztény közösségek megmaradását. Magyarország Kormánya a 2016-ban indult Hungary Helps Programon keresztül az elmúlt években támogatta a veszélyeztetett keresztény közösségeket.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

About Author

Szólj hozzá!