Semjén újabb konfliktusa Svédországgal – most nem lőtt, hanem pocskondiázott….

Szerdán bekéretik a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszterről tett kijelentései miatt – közölte kedd este Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő.

Az egész azzal kezdődött,

hogy Annika Strandhäll az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről a Twitteren azt írta, hogy szerinte riasztó, ami Magyarországon történik, a 30-as évek Németországát idézi, és az Orbán-kormány kihasználja a magyar nőket.

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet,

hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen. Ezután Semjén Zsolt

„szegény beteg teremtménynek”

nevezte a svéd tárcavezetőt.

Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek (…) Amit az a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció”

– idézte a politikust az SVT svéd televízió. A svéd külügyi szóvivő hangsúlyozta, ez adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba, ugyanis elfogadhatatlannak tartják a semjéni kijelentést.

Semjén “akkor” és “most” – fejlődés nem tapasztalható

Semjén Zoltnak nem felhőtlen a viszonya Svédországgal

Azután, hogy kilőtt egy domesztikált rénszarvast, a helyi hatóságok nyomozást indítottak, neki pedig a számikat sikerült vérig sértenie egy, a fentihez hasonlóan alpári megjegyzéssel.

Semjén rénszarvas-ügye kihallgatásokkal folytatódik ….

Semjén Zsolt ismét magára rántotta a lappokat – ilyen, amikor a bunkó elszabadul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük