Soproni siker a Riga ellen

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hazai pályán végig vezetve legyőzte a lett Rigát csütörtökön a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

A magyar bajnok előzőleg 3/3-as, a lett gárda 4/2-es mérleggel állt. A selejtezőből érkezett és várakozáson felül teljesítő rigaiak eddig főként a 38 éves Gunta Baskóra, illetve a PINKK-Pécsben is megfordult Ivey Slaughterre és a szintén amerikai Sheylani Peddyre építettek. Hazai részről ugyanakkor kérdéses volt Fegyverneky Zsófia szereplése, ugyanis a csapatkapitány talpsérüléssel küszködik, és még szerdán is bizonytalan volt a játéka.

Ami a két együttes különpárharcát illeti, eddigi két meccsük után 1/1 volt a mérleg.

A közönség kiegyensúlyozott nyitónegyedet láthatott a Novomatic Arénában, s megnyugtatólag hatott, hogy ott volt a parketten Fegyverneky is. A prímet ezúttal nem ő, hanem az amerikai Candice Dupree és a honosított Yvonne Turner vitte, akiknek a remeklésével a Sopron öt ponttal nyerte a második szakaszt. A Riga egyszer sem vezetett a nagyszünetig, amikor 41-32 volt az állás.

Térfélcsere után Roberto Iniguez együttese már 11 ponttal elhúzott, ám a hazaiak spanyol vezetőedzőjét reklamálás miatt kiállították, a 208 centis Határ Bernadett pedig kipontozódott. Ez sem törte meg azonban a zöld-sárgák lendületét, akik a záró játékrészben is magabiztosan őrizték 10 pont körüli előnyüket, s végül megérdemelt győzelemmel fejezték be a 2018-as évet. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Candice Dupree volt 18 ponttal.

Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője:

“Nagyon fontos győzelmet arattunk! A védekezésünk volt a kulcsa a győzelemnek! A mérkőzésről nem szeretnék többet mondani. Egy dologról szeretnék még szólni. Az utóbbi szezonban néha az volt az érzésem, hogy ebben az országban vannak ember, akik nem büszkék a sikereinkre, sőt élvezik amikor problémánk van, amikor nehéz szituációkba keveredünk. Ma biztos szomorúak, hogy nyertünk, de azt nem tudják, hogy szükségünk van ezekre a negatív hangokra is. Még nagyobb erőbedobásra, munkára késztetnek minket minden egyes nap! Mindenkinek büszkének kellene lenni erre a csapatra és a lányokra, elképesztő, amilyen munkát végeznek minden nap. Békés Karácsonyt, Boldog Új Esztendőt kívánok!”

Fegyverneky Zsófia:

“Nagyon kemény mérkőzés volt, ahogy számítottunk is rá. A Riga a szezon egyik meglepetés csapata. Nagyon jó játék jellemzi pket, de alaposan felkészültünk belőlük! A legfontosabb az volt ma, hogy azt a védekezésünket, amit az elmúlt időszakban nyújtottunk, fenn tudjuk tartani. Örülök, hogy ez sikerült!”

A 4/3-as mérlegnél tartó soproniak január 10-én a francia Carolo Basketet fogadják.

Női kosárlabda Euroliga:

Sopron Basket-Riga (lett) 68-55 (22-18, 19-14, 12-13, 15-10)
Sopron Basket: Fegyverneky 6, Turner 11, Crvendakic 6, Zahui 14/3, Dupree 18. Csere: Casas 9, Határ 2, Dubei 2.
TTT Riga: Peddy 13/3, Pulvere 5/3, Basko 10, Brumermane 7, Vitola 8. Csere: Slaughter 5, Karlina 4, Rozenberga 3, Pilabere -, Kulite -, Eglite –

Forrás: MTI/wb-sopron.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük