Soros idén elkerüli Magyarországot

Terjedelmes cikkben mutatja be a New York Times, hogy Soros György miként éli meg, hogy több kelet-közép-európai országban, így elsősorban Magyarországon első számú közellenség vált belőle.

Soros elmondta, idős korára egyre inkább zavarja, ha személyében támadják, és hozzátette:

Bár barátom lenne annyi, mint amennyi ellenségem lett mostanában.

Arról is beszélt, hogy szokásos európai körútján idén ki fogja hagyni Magyarországot, de bízik abban, hogy egyszer még visszajut szülőföldjére.

A milliárdos elmondta, még mindig hisz a nyílt társadalomban és a liberális demokráciában, hisz az alapítványában is (az Open Sociation Foundations), mely Bill Gates és felesége alapítványa mellett a második legnagyobb a világon, bár azt elismeri, hogy ez az eszme a világban vesztésre áll.

“Soros ugyanis azzal szembesül, hogy azok az eszmék, amelyre gazdagságának nagy részét és életének utolsó fejezetét szentelte, nem terjednek, hanem visszaszorulnak” – olvasható az Index cikkében.

„Én kitartok mellettük, függetlenül attól, hogy győzelemre, vagy vereségre állnak, de sajnos túl sok helyen állok vesztésre” – fogalmazott a milliárdos.

A New York Times pár helyet fel is sorolt, mint ahol vesztésre áll az elgondolás: Oroszország, Magyarország, a brexit miatt Nagy-Britannia, a nyugat-európai populista pártok erősödése vagy Lengyelország.

Sorost személy szerint az is bántja, hogy egykori ösztöndíjasa, Orbán Viktor és kormánya azt a képtelenséget terjesztik róla, hogy ő muzulmán menekültekkel árasztaná el Magyarországot, eltörölve ezzel az itteni kereszténységet.

Soros György az interjúban azt is elmondta, nagy csalódást okozott neki az ellene folytatott kampány, de ez nem a magyar nép, hanem a kormány hibája és bűne.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Soros György büszke az ellenségeire

A Belügyminisztérium és a rendőrség már felkészült a „Stop Soros” végrehajtására

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük