Szakad a cérna! Maszk nélkül ment vásárolni, folytogatás, karmolás lett a vége! – Győrtől Essenig

A nő maszk nélkül tért be egy üzletbe és akart ott vásárolni, ám amikor figyelmeztették, nem tudott uralkodni magán, rátámadt az üzletvezetőre is.

Az ősszel történt

Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 48 éves nő 2020 szeptemberében egy győri élelmiszerüzletbe ment be vásárolni szájmaszk nélkül. A dolgozók szóltak neki, hogy tegyen fel maszkot, ám ő erre nem volt hajlandó, sőt, kiabálni kezdett az eladókkal. Ekkor közölték vele, hogy így nem szolgálják ki, mire egy kétezer forintos bankjegyet dobott a pénztárgépre, majd a kiválasztott termékekkel távozott a boltból.
A szabálytalan fizetés miatt az üzletvezető az utcán utána ment, majd a kerékpárját megfogva próbálta visszatartani, mire a vádlott elkapta a nyakát, sőt, meg is karmolta.

A vádlott ellen az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat. Vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság hozza majd meg.

 

maszk

 

Ősz után tavasz

Az elmúlt hétvégén a tavaszi jó idővel együtt ellepték a parkokat és a kirándulóhelyeket az emberek. Döbbenetes a látvány:

kortól függetlenül sokan fittyet hánynak a járvány miatti védelmi intézkedésekre és leveszik a maszkot.

Nem csak itthon

Súlyos, 8400 eurós (3 millió forintos) büntetéssel sújtották Breel Embolót, a Borussia Mönchengladbach labdarúgóját. Az ítélet szerint a 24 éves csatár három jogsértést követett el, beleértve az illegális buliban való részvételt, valamint a maszkhasználat hiányát, és a magas bírság oka az érintett különleges jövedelmi helyzete.

A kameruni származású, de svájci válogatott játékos három hónappal ezelőtt egy esseni étteremben vett részt illegális partin.

A rendőrség a helyszínen 23 személy adatait vette fel, köztük Embolóét is. A Mönchengladbach támadóját nem az étteremben találták meg, hanem egy szomszédos lakásban. Embolo tagadta, hogy bulizott volna és azzal védekezett, hogy csak kosárlabdameccset nézett a tévében. Az eset miatt a Mönchengladbach korábban súlyos pénzbüntetésre ítélte Embolót – annak nagyságát nem ismertették -, Max Eberl sportigazgató pedig gondatlannak és helytelennek minősítette a játékos viselkedését – írta meg az Origó.

Kapcsolódó

 

maszk

 

 

2 thoughts on “Szakad a cérna! Maszk nélkül ment vásárolni, folytogatás, karmolás lett a vége! – Győrtől Essenig

  • Helyesírási reform volt?

  • Hat ez az! Akkor mit varjunk az ‘irastudatlanoktol’?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük