Szijjártó: „az önök rokonai, esetleg önök lehetnek a következők. Ezért kell erről tudniuk!”

Szijjártó László, Győri MOK-elnöke szerint sokkal kevesebb honfitársunk halna meg és szenvedne kevesebbet, ha nem vinnék bele a politikát a járványkezelésbe.

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke nemrég a Nemzeti 1 online tévének adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte

háborús viszonyok uralkodnak most a koronavírus-járvány idején a magyar egészségügyben.

Az interjút Dr. Novák Hunor gyermekorvos is megosztotta saját Facebook-oldalán. Szijjártó az ő posztja alatt is megszólalt, hosszú kommentben fejtette ki, hogy szerinte miért hal meg most ilyen sok ember a koronavírus miatt Magyarországon.

“A COVID 3 féleképpen szedi áldozatait:

  • 1. súlyos szövődményben meghalnak, akik a világ legjobb ellátó rendszerében is sajnos így járnának. Ez a vírus bűne.
  • 2. Szövődményekben halnak meg, de azért mert az elmúlt 50 évben (minden politikai rendszer felelős ezért!!!) hazánkban sajnos elhanyagolták az egészségügyet. Elmentek orvosok és nővérek tömegei és nem fejlődött a rendszer. Így most nem képes megmenteni sokakat, akik tőlünk jobb ellátórendszerekben meggyógyulnak. Ez az elmúlt 50 év kormányzatainak a bűne és az orvostársadalomé is részben.
  • 3. Szervezési, logisztikai és a járványkezelés szakmai hibái miatt is sajnos sokan meghalnak nap mint nap. Ezt a lakosság azon része, aki elvből nem figyel az ellenzéki médiára nem hiszi el, mert egyoldalú sikerpropagandát hall csak” – fejtette ki az orvos.

Bejegyzésében arról is írt, hogy sokszor egészen kis dolgok miatt halnak meg emberek, például

félrecsúszik az oxigénmaszk, és csak 3 óra múlva veszik észre, vagy teletömik a kórházat, és nem marad hely a hirtelen állapotromlás miatt intenzív ellátásra szorulónak. Pedig más megyékben lenne bőven hely, de nem szállítják át időben más kórházba a betegeket – szerinte ez tény.

De azt is felhozza, hogy ha az oltóponton rendetlenség van, az emberek csoportosulnak, és ha van köztük fertőző covidos, akkor elkapják egymástól.

“Ezeket meg tudnánk oldani, ezeket az embereket meg tudnánk menteni. De a politikai ellenségeskedés, ami a fenti kommentekből is sugárzik, ellehetetleníti az összefogás, a hatékonyabb együttműködés lehetőségét. Ezért nem engedik be a kórházakba az önkénteseket és a médiát sem. Ez a jelenlegi hatóságok bűne. Gondolják ezt meg, s ha módjukban áll most tegyenek ellene, hogy kevesebb honfitársunk haljon meg értelmetlenül a járvány miatt. Hogy kevesebben szenvedjenek”

– véli Szijjártó.

Szerinte a politikának ebből rég ki kellett volna szállnia

Úgy gondolja,

ha az orvosok hallgatnak, akkor bűnrészesek lesznek, de ha beszélnek, akkor politikai elfogultsággal vádolják őket,

vagy a politikai erők saját céljaikra használják fel az ő nyilatkozataikat.

“Sokáig én is hallgattam, de most már nem tehetem. Gondolják meg higgadtan, kritikusan. Ne dőljenek be egyik politikai oldal manipulációjának sem. Az önök rokonai, esetleg önök lehetnek a következők. Ezért kell erről tudniuk. Mert mi, orvosok nem tudtuk megakadályozni még most sem”

– írta hozzászólásában az orvos.

Forrás

 

szijjártó

One thought on “Szijjártó: „az önök rokonai, esetleg önök lehetnek a következők. Ezért kell erről tudniuk!”

  • Több ilyen doki kellene, akik lesz@rják a rezsimet, és azt mondják/írják, amit gondolnak,
    és nem azt, amit orbán hallani akar. Aki bevitte a politikát a kórházakba, egészségügybe, az orbán volt elsősorban, és az idióta tanácsadói, láncoskutyái, már amennyiben hallgat bárkire is. A rezsim tulajdonképp mindenhova politikát vitt, és ez nagyon szomorú. De minden rezsim véget ér egyszer, mi erre várunk nagyon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük