Kovács Zoltán: a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kovács Zoltán: a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni!

Mielőtt legyintene, mondván-gondolván, hogy miért foglalkozzon ezzel a problémával, amikor……, érdemes végig gondolnia mindenkinek, hogy azzal, hogy a sajtó munkatársait valahová nem engedik be, információt zárnak el előle, azzal az Ön jogát veszik el, korlátozzák ahhoz, hogy a tényeket ismerhesse meg és ne csak a regnáló szűrőjén át láthassa a világot.

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán 28 szerkesztőség kérte a kormánytól és az operatív törzstől, hogy engedjék a magyar sajtót, így a magyar nyilvánosságot tájékozódni arról, mi történik a járvány közepette a magyarországi kórházakban. Egyelőre Kovács Zoltán reagált a megszólítottak (nevében?) helyett közösségi oldalán.

Kovács, a felelős közszolga…

Ahogy a nyílt levél írta, számos országban riportok mutatják be az ottani járványhelyzetet, míg itthon

„a jelenlegi szabályok szerint az orvosok, ápolók nem beszélhetnek szabadon a nyilvánosság előtt; miközben a sajtó munkatársait nem engedik be a kórházakba, így nem tudunk beszámolni arról, mi történik azok falai között.”

Az orvosok nyilatkozatainak tiltása és a sajtó kizárása súlyos következményekhez vezethet,

„Mivel ezeket az információkat – a kórházban tapasztalható valós állapotokat bemutató anyagok elkészülésének megakadályozásával – elzárja a kormány és az operatív törzs az emberektől, sokan még mindig lekicsinylik a járvány veszélyeit, nem tartják be a védelmi intézkedéseket, ez pedig csak még több megbetegedéshez, ezen keresztül pedig a járvány súlyosbodásához vezet.”

A nyílt levélre Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára Facebook-oldalán reagált

„A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. Hagyják őket dolgozni!”

 

sajtó

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.03.31 - 14:56
  Közvetlen hivatkozás

  A kormány valószínűleg azért tiltotta le a kórházakban a videózást, mert esetleg a (sőt biztos) látni fogják külföldön is a lepusztult kórházakat, a betegáradatot, és az ehhez képest igen kevés szakdolgozót. Eleve 20 ezer szakdolgozó hiányzott az egészségügyből, és az orbán rezsim idióta szerződése, amit természetesen egy világjárvány közepén erőszakolt rá a dolgozókat, még élmények 5500—an. Ez nem kormány, ez egy erőszak-szervezet, és ha nem sikerül kipaterolni őket, abba beledöglik az ország.

  Válasz
 • Visszajelzés: Szijjártó: „az önök rokonai, esetleg önök lehetnek a következők. Ezért kell erről tudniuk!” - Városi Kurír

 • 2021.04.21 - 08:11
  Közvetlen hivatkozás

  Kovács úr a tájékoztatástól meg elvárnánk,hogy a tényeket közöljék ne esti mese stílusban próbáljanak hülyének nézni bennünket.Nem ezért fizetjük önöket,elég busásan.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.