Pénzt, vagy elveket? - Kerítésen belül" világhírű celebek", Ti miért kussoltok? - Városi Kurír

Sorting by

×

Pénzt, vagy elveket? – Kerítésen belül” világhírű celebek”, Ti miért kussoltok?

Elgondolkodtak már azon, hogy a kerítésen belül világhírű celebjeink  zöme miért kerüli nagy ívben az emberi állásfoglalást, a barátok, kollégák, rászorulók, kisebbségek melletti kiállást, egyáltalán a mindennapjainkat behálózó közös ügyeinkről a véleménynyilvánítást? Kivételt képeznek természetesen a kormány csecsén csüngő politikailag elkötelezett csatlósok, akik viszont elvtelenül mindennek, a legembertelenebb, legbornírtabb döntéseknek is tapsikolnak. Hiába, kis ország, habkönnyű celebek?

Hirdetés

Ideje lenne, hogy használják jól-felépített hírüket-nevüket!

Egy példa a közelmúltból: Szalai Kriszta, akiről eddig is tudható volt, hogy érzékeny a társadalmi problémákra egy hét alatt össze tudta gründolni azt, amire a “mindenható és tudó Orbán Viktor famulusaival a “családok évében” nem volt képes. Egy kilakoltatás előtt álló 9 gyermekes édesanyát mentette meg attól, hogy elvegyék gyerekeit, őt pedig az utcára tegyék.

60388538 2207414809373173 8104050383527084032 n

Az ötlet!

Nem állt meg itt, tovább gondolkodott, hogyan segíthetne a többi hasonló helyzetbe került rászorulón és zseniális ötlete támadt:

“Arra kérek minden lakhatási problémával küzdő embert, családokat, gyerekkel, beteggel, írják meg történetüket az alábbi címre. Nézzük meg, milyen válaszokat adnak. Lehet, hogy halvány fogalmuk sincs az országban élők életéről, sorsáról. Itt az idő , hogy megtudják . Én 2 nap alatt több száz levelet kaptam, bár eddig is tudtam mi van.  SZÁMOLJATOK BE A VÁLASZRÓL. miniszterelnok@mk.gov.hu”

Vissza a hazai hírességekhez…

Hallotta már valaki megszólalni – a teljesség igénye nélkül – Liptai Claudiát,Tóth Verát, Kulcsár Edinát, Chinthya Dictatort, Ördög Nórát, Hosszú Katinkát, Rúzsa Magdit, Debreczeni-Annoni Zitát, vagy a fiúk közül Molnár  Kasza Tibort, Istenes Bencét, Tillát, Norbit, vagy Berki Krisztiánt azért, mert valamit méltánytalannak, tűrhetetlennek, megalázónak tartanak abból, ami körülöttünk zajlik? Vagy esetleg egy pályatársukat lehetetlenítették el, mások mellőzés miatt emelték már fel a szavukat?

Egy vélemény:

toth vera
fb

“Szégyellje magát az összes szponzorált tartalmas megélhetési celeb, likevadász instagramhuszár, influenszer, kereskedelmi tévék között pattogó műsorvezető, énekes, színész, aki látványosan kussol az országban zajló dolgokkal kapcsolatban! Miattatok is ekkora a nihil itthon! Érdemes lenne példát vennetek az igazi celebek (külföldiek) insta- és twitterfiókjáról, hogy milyen vehemensen fejtik ki véleményüket az aktuális rendszerrel szemben. Nektek semmi vér nincs a pucátokban, csak a dollárjelek pörögnek a szemetekben!”

Pénzt, vagy elveket?

Név nélkül ugyan, de az a hír járja, hogy a szponzorok, akik a bizonyos lélekszámot elérő közösségi oldalakat birtokló híreseket megkeresik, egyöntetűen kikötik, hogy csak akkor fizetnek, ha a pénzelt távol marad a politikától. Tévedés ne essék, értem én, hogy ők megélhetési celebek és nekik is kell lakbért fizetni és az ennivaló sincs ingyen, de mégis:

nagy felelősségük van abban, hogy az őket követők bambán nézik, ahogy új körmöt rakatnak fel, vagy egy jó cuccost vesznek, – kizárólag a szponzoroktól – a népszerűbbek egy klassz autóban feszítenek és ebben a szent tudatlanságban tűrik, hogy a regnáló azt tegyen velük, a szüleikkel és a gyerekeikkel, amit csak akar.

Kedves “Hírességek”!

A minap derült ki, hogy a TAO-cucc kapcsán az Átrium Színház az ellehetetlenülés szélére került. Gondolják, hogy a jelenlegi kiváltságuk örökké tart? Önök is bármikor kerülhetnek az Átriumban dolgozók – Alföldi, Csákányi, Pintér, Gryllus, Hernádi  és a többiek – helyébe! Nem kellene összefogniuk azért, hogy ez senkivel ne történhessen meg? Egyáltalán nincs véleményük, félnek, vagy eladták magukat?

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.