drMáriás összművészetinek is mondható munkásságára főleg a harsány és kritikai hangvétel, valamint a kelet-európai identitásból, történelmi és politikai sajátosságokból fakadó létkérdések jellemzők. Alkotói nyelvezetében a punk, az avantgárd, a dadaizmus, a pop-art, a szürrealizmus és egyéb eszközökkel operál.

Művészeti, közírói tevékenységét társadalomsebészetként definiálja. A Tudósok zenekar énekes-trombitás-harsonás-szaxofonos vezetőjeként zenekarával Oroszországtól Európa számos országán át az Amerikai Egyesült Államokig több száz koncertet adott.

A Városi Kurír már többször adott ízelítőt a festő képeiből:

drMáriás megszaladt ecsete: “Magyar hazába magyar gyereket!”

DrMáriás megfestette Ádert egy aláírás és egy pecázás közötti mosollyal az orcáján

…a művész legutóbbi művei ….

Szálasi Ferenc nemzeti színű fagyival kínálja a tüntetőket

“Ferenc szelleme mostanában nagyon aktív. Stílusa időközben igazodott a kor követelményeihez, így most édesszájú cukrászként politizálva igyekszik a tüntetők figyelmét elterelni. Specialitása a Nemzeti fagyi, amely páratlanul népszerű. Még a CEU-ért tüntetők körében robbantott először vele, így azóta is kint van a Kossuth téren, s mindent elkövet, hogy minél többen bevegyék. A tüntetők olykor elnézik a kedves, elegáns bácsit, s elbizonytalanodva azt hiszik megjavult, belátóbb, engedékenyebb lett, amolyan demokratikus.”

szallasi
fotó: facebook

Tiborcz István tükörtojásként gitározik Juan Gris műtermében

tiborcz
fotó: facebook

Orbán Viktor Andy Warhol műtermében

 

orban
fotó: facebook

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét