Elkobzott vallási irataikat követelték vissza a szcientológusok, ezért tüntettek kedden a NAV Bűnügyi igazgatóságának Huszti utcai székháza előtt.
[mnky_ads id=”10551″]

Állóháború?

A NAV még októberben foglalt le nagy mennyiségű vallási iratot a közösség új Váci úti központjából. A dokumentumoknak a szcientológusok szerint semmi köze sincs az adóhatóság vizsgálatához, ezzel szemben a vallásgyakorlásuk alapfeltétele.

Ezen iratokat a NAV nem hajlandó visszaszolgáltatni a sok egyéni kérelem ellenére sem, teszi mindezt valódi magyarázat nélkül. Ezek a vallási iratok nélkülözhetetlenek a Szcientológia vallás gyakorlásához és az érintettek álláspontja szerint az indokolatlan lefoglalás a vallásszabadság csorbítása.
[mnky_ads id=”10552″]

A tüntetők nevében felszólaló Vojtilla Tímea azt mondta:

„Rendkívül igazságtalan és méltánytalan a vallási közösségünk minden tagjával szemben az, hogy a legszemélyesebb, legintimebb vallásos iratainkat lefoglalták, és azok nagy részét a mai napig NEM szolgáltatták  vissza.”

Az elmúlt félévben 18 alkalommal rendeztek demonstrációt a vallás követői – véleményük szerint – a közösségük ellen folytatott kormányzati koncepciós eljárás ellen.
[mnky_ads id=”10553″]

Kapcsolódó

Szcientológusok versenyfutása a fagyhalállal

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét