Kerítésen innenGyorshírKiemelt hírek

Szcientológus-tüntetés Budapesten

szcientológus tüntetés

Szeptember 1-jén, szombaton 21. békés demonstrációjukat tartották a magyar szcientológusok.  Menetük a Széll Kálmán tértől a Lánchídon át az Erzsébet híd lábához, a Március 15. térre vonult. Az egész országból, sőt külföldről is érkeztek szcientológusok, hogy békésen, ám határozottan tiltakozzanak vallásuk szabad gyakorlásának akadályozása ellen.

Előzmény

Az elmúlt év őszén a NAV házkutatást tartottak az egyházként működő, ám az új egyházügyi törvény által államilag el nem ismert szcientológus központban és onnan szinte valamennyi adathordozót begyűjtötték. Az elszállításkor arra hivatkoztak, hogy az egyház visszaélésekre alkalmas módon tárol érzékeny személyes adatokat a tagjairól, és azok környezetéről. Az eltelt közel egy esztendőben semmiféle bizonyíték nem került elő, ám az adathordozók további „állami megőrzésben” vannak.

Ezen iratokat a NAV nem hajlandó visszaszolgáltatni a sok egyéni kérelem ellenére sem, teszi mindezt valódi magyarázat nélkül. (Városi Kurír 2018.04.15.)

Itt és most

Vojtilla Tímea beszédében rámutatott, hogy a 2017 októberében, az egyház épületeiből lefoglalt iratok hiányában nem lehetséges a szabad vallásgyakorlás. Felhívta a figyelmet a drogmegelőzésben, valamint az írástudatlanság felszámolásában végzett munkájukra, majd így fogalmazott:

„Egy-két rossz szándékú embernek könnyű elhitetnie a tömegekkel, hogy egy társadalomra hasznos vallási közösség veszélyes.”

Hangsúlyozta, hogy nyitottak mindenkinek, aki szeretné megismerni tevékenységüket.

Bodó István tiszteletes, az egyház felszentelt lelkésze két prédikációt olvasott fel L. Ron Hubbardtól a vallás alapítójától.

Miklovicz Attila, a gyülekezet magyarországi vezetője iránymutatásában kitartásra, tanulásra, összetartásra és békés vallásgyakorlásra szólította fel a híveket.

A tömeg hosszú sort alkotva indult el az öt kilométer hosszú, a Lánchídon átvezető békés menetére, hogy végül a Március 15. térre érkezzen meg.

A Szcientológiával lehet vitatkozni, lehet vitatni, egyet nem érteni nézeteikkel, de akadályozni bárkit is hite gyakorlásában nem tartozik a demokrácia örömünnepei közé, különösen nem egy olyan országban, amely szavakban legalábbis a szabad vallásgyakorlás jogát hirdeti.

A szcientológusok 21. békés demonstrációjának célja: kifejezésre juttatni, hogy a Szcientológia egy vallás.

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/szcientologus-tuntetes-a-nav-elott/

About Author

Szólj hozzá!