Székhelyi József: én fogok győzni és megdöglik a rák!

Székhelyi József: én fogok győzni és megdöglik a rák!

Székhelyi József az első pillanattól kezdve szembe néz a kórral, felvette a harcot és küzd azért, hogy újra teljes életet élhessen. Példája sokaknak adhat erőt. Tavaly novemberben derült ki, hogy a 71 éves színésznek tüdőrákja van. Rosszullétei ellenére havonta tíz estét is színpadon tölt. 

“Tanít a betegségem”

A Jászai Mari díjas színész-rendező fél évvel ezelőtt tudatta a rajongóival, hogy tüdőrákot diagnosztizáltak nála, ami áttéteket képzett.

Hatalmas diadalon vagyok túl, az alapdaganat, ami a tüdőm jobb lebenyében volt nullára zsugorodott. A kemoterápia megölte és az áttétek is sorvadnak, már alig észrevehetők.

-nyilatkozta a Ripost-nak.


Családja segítségével úrrá tud lenni a betegségtudatán, ami a kemoterápiával kiegészítve hatásos gyógymódnak tűnik:

Most még egy végeláthatatlan kemotúrán veszek részt, de tudom, hogy én fogok győzni és megdöglik a rák! A tortúrának vannak hullámvölgyei, de a cél az, hogy a “pasi aktív maradjon”. Persze, néha gyengének érzem magam és a kedélyállapotom olykor aggályos, de másnap felkelek és azt kérdezem: Ugyan kérem hol van itt tüdőrákos ember?”

A ráknak a dac az ellenszere

Tisztában van azzal, hogy még rengeteg csata vár rá és, hogy a teljes gyógyuláshoz vezető út temérdek buktatót rejt:

“A kemoterápiának van kezdő, középső és záró szakasza én a közepén járok és nem tudom mikor lesz vége, de ahhoz, hogy folytatni tudjuk sok egyéb mellett nagyon fontos, hogy stabil maradjon a vérképem.Optimista vagyok és mindenkinek, aki ugyanebben a betegségben szenved azt üzenem, soha ne adja fel!”


Felesége, gyerekei szeretete, odafigyelése a legmodernebb kemikáliáknál is többet ér, betegsége még inkább összehozta a családot.

“Ha az ember lelkileg vagy pszichésen feladja, akkor már az orvostudomány is tehetetlen lesz, minden agyban dől el.  A ráknak a dac az ellenszere.”

Székhelyi József: Orbán jogvégzett ember, tehát végzett a joggal….

Átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjat

 

 

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Az Ország háza az Isten háza?
Az Ország háza az Isten háza?

Az eddigi gyakorlattal ellentétben Orbán negyedik kormánya nem járul Isten színe elé a parlamenti eskütétele előtt, hanem biztonsági okból a...

Ttiborcz Orban Elios Polt Péter nem nyomoz
Bebukott Tiborc István, a felesége és apósa „saját lábán” álló vőgyerek

Az elmúlt hetek – sőt, évek – legnagyobb botránya, hogy az OLAF olyan súlyos szabálytalanságot talált Tiborcz István egykori cégének LED-...

Unortodox fizetésemelés: csökkent a mentők fizetése

A mentők között volt, akinek 20, és volt akinek 50 ezer forinttal csökkent a bére, a fizetésemelés miatt... Több mentődolgozó fizetése...

Bezár