Székhelyi József: én fogok győzni és megdöglik a rák!

Székhelyi József az első pillanattól kezdve szembe néz a kórral, felvette a harcot és küzd azért, hogy újra teljes életet élhessen. Példája sokaknak adhat erőt. Tavaly novemberben derült ki, hogy a 71 éves színésznek tüdőrákja van. Rosszullétei ellenére havonta tíz estét is színpadon tölt. 

“Tanít a betegségem”

A Jászai Mari díjas színész-rendező fél évvel ezelőtt tudatta a rajongóival, hogy tüdőrákot diagnosztizáltak nála, ami áttéteket képzett.

Hatalmas diadalon vagyok túl, az alapdaganat, ami a tüdőm jobb lebenyében volt nullára zsugorodott. A kemoterápia megölte és az áttétek is sorvadnak, már alig észrevehetők.

-nyilatkozta a Ripost-nak.

Családja segítségével úrrá tud lenni a betegségtudatán, ami a kemoterápiával kiegészítve hatásos gyógymódnak tűnik:

Most még egy végeláthatatlan kemotúrán veszek részt, de tudom, hogy én fogok győzni és megdöglik a rák! A tortúrának vannak hullámvölgyei, de a cél az, hogy a “pasi aktív maradjon”. Persze, néha gyengének érzem magam és a kedélyállapotom olykor aggályos, de másnap felkelek és azt kérdezem: Ugyan kérem hol van itt tüdőrákos ember?”

A ráknak a dac az ellenszere

Tisztában van azzal, hogy még rengeteg csata vár rá és, hogy a teljes gyógyuláshoz vezető út temérdek buktatót rejt:

“A kemoterápiának van kezdő, középső és záró szakasza én a közepén járok és nem tudom mikor lesz vége, de ahhoz, hogy folytatni tudjuk sok egyéb mellett nagyon fontos, hogy stabil maradjon a vérképem.Optimista vagyok és mindenkinek, aki ugyanebben a betegségben szenved azt üzenem, soha ne adja fel!”

Felesége, gyerekei szeretete, odafigyelése a legmodernebb kemikáliáknál is többet ér, betegsége még inkább összehozta a családot.

“Ha az ember lelkileg vagy pszichésen feladja, akkor már az orvostudomány is tehetetlen lesz, minden agyban dől el.  A ráknak a dac az ellenszere.”

Székhelyi József: Orbán jogvégzett ember, tehát végzett a joggal….

Átadták a Radnóti Miklós antirasszista díjat

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük